Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/68844/danija-pradeda-gaudyti-neblaivius-elektriniu-paspirtuku-vairuotojus/spausdinti/

Danija pradeda gaudyti neblaivius elektrinių paspirtukų vairuotojus

Publikuota: 2019-07-10 11:18
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Per šį savaitgalį Kopenhagoje buvo sulaikyti dešimtys žmonių, kurie sugalvojo pasivažinėti elektriniais paspirtukais būdami išgėrę ar paveikti kitų svaiginamųjų medžiagų. Tokie ir panašūs policijos veiksmai pradėti Danijoje ir kai kuriose kitose Europos valstybėse vis labiau augant sužalotų per autoįvykius žmonių skaičiui, praneša portalas „Euronews“.

Danija pradeda gaudyti neblaivius elektrinių paspirtukų vairuotojus

„Twitter“ paskyroje Kopenhagos policija pranešė, kad per praėjusį savaitgalį buvo sulaikyti 24 žmonės, vairavę paspirtukus išgėrę, o dar 4 – apsvaigę nuo narkotinių medžiagų.

Pagal Danijoje galiojančią tvarką visų transporto priemonių vairuotojai, tarp jų ir paspirtukų, negali viršyti leidžiamos 0,5 prom. ribos, o vairavimas apsvaigus nuo psichotropinių medžiagų yra išvis draudžiamas.

Pirmą kartą nusižengusieji yra baudžiami bauda nuo 2000 kronų (268 eurų), antrą – 4000 kronų (536 eurų), o trečią – gresia kalėjimas.

Tokios priemonės nėra unikalios tik Danijoje. Visoje Europoje pradedama kelti klausimą dėl vairuojančių elektrinius paspirtukus ir aplinkinių saugumo. Pati pirmoji mirtis nuo e. paspirtuko buvo užfiksuota 2018 m. rugpjūtį Ispanijoje, kai senyva moteris buvo pervažiuota.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!