Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/68843/teismo-nuosprendis-d-trumpas-negali-blokuoti-zmoniu-socialiniame-tinkle-twitter/spausdinti/

Teismo nuosprendis: D. Trumpas negali blokuoti žmonių socialiniame tinkle „Twitter“

Publikuota: 2019-07-10 07:06
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

JAV apeliacinis teismas išaiškino, kad prezidentas Donaldas Trumpas negali blokuoti žmonių tviteryje, skelbia „The Independent“.

Teismo nuosprendyje teigiama, kad užblokuodamas ir taip uždrausdamas matyti savo įrašus jis pažeidžia piliečių teises. Pasak teisėjų, Konstitucija draudžia D. Trumpui „pašalinti asmenis iš atviro dialogo internete dėl jų išreikštos nuomonės, kuriai prezidentas nepritaria“.

Teismo nuosprendis: D. Trumpas negali blokuoti žmonių socialiniame tinkle „Twitter“

Prezidentą ir kelis darbuotojus į teismą padavė socialinio tinklo „Twitter“ vartotojai, kurie buvo užblokuoti ir dėl to nebegali matyti jo profilio ar siųsti žinučių.

Priimtas sprendimas rodo, kad teismas nekreipė dėmesio į tai, ar paskyra yra privati, ar oficiali. Akcentuojama tai, kad jeigu paskyra naudojama oficialiai komunikacijai ji nėra privati. Teisėjai nepaisė ir to, kad D. Trumpo paskyra buvo sukurta dar prieš jam tampant JAV prezidentu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!