Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/68822/kaspersky-plecia-savo-partneryste-su-interpol/spausdinti/

„Kaspersky“ plečia savo partnerystę su INTERPOL

Publikuota: 2019-07-08 15:23
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tarptautinė kibernetinio saugumo bendrovė „Kaspersky“ ir INTERPOL pasirašė naują penkerių metų sutartį, kad taip sustiprintų savo partnerystę ir efektyviau kovotų su kibernetiniais nusikaltimais visame pasaulyje. Tai yra antrasis dviejų šalių susitarimas, pirmasis buvo pasirašytas 2014 metais.

Liepos 3 d. „Kaspersky“ generalinis direktorius Eugenijus Kaspersky ir INTERPOL vykdomasis direktorius Tim Morris pasirašė susitarimą, pagal kurį „Kaspersky“ suteiks INTERPOL žmogiškųjų išteklių paramą, mokymus ir grėsmių žvalgybos duomenims apie naujausius kibernetinių nusikaltėlių veiksmus. Taip bus stiprinami organizacijos kibernetinių grėsmių aptikimo sugebėjimai. Pasirašymo ceremonija vyko „INTERPOL World 2019“ parodoje, kuri šiuo metu vyksta Singapūre.

Ši partnerystė sustiprins jau esamus abiejų organizacijų santykius bei užtikrins informacijos ir technologijų pasidalijimą, kuris padės INTERPOL atlikti su kibernetiniais nusikaltimais susijusius tyrimus. Pagal naująjį susitarimą „Kaspersky“ dalinsis informacija apie savo kibernetinius tyrimus ir suteiks reikiamas priemones, kad padėtų skaitmeniniams teismo tyrimams. Taip bus siekiama efektyviau sumažinti kibernetinių nusikaltimų mastą.

„Sudėtingų kibernetinių grėsmių vykdytojų vis daugėja, todėl bendradarbiavimas ir dalijimasis patirtimi yra svarbesni nei bet kada anksčiau. Džiaugiamės galėdami toliau bendradarbiauti su INTERPOL bei suteikti teisėsaugos institucijoms informaciją ir technologijas, kurios yra taip reikalingos kovoje su kibernetiniais nusikaltimais“, – sakė Eugenijus Kaspersky, „Kaspersky“ generalinis direktorius.

„Kaspersky“ supranta tarptautinių kibernetinių nusikaltimų pobūdį ir reguliariai dalyvauja bendrose operacijose ir kibernetiniuose tyrimuose su pasauline IT saugumo bendruomene, tarptautinėmis organizacijomis, tokiomis kaip INTERPOL, teisėsaugos institucijomis ir CERT komandomis iš viso pasaulio. Bendrovė, pirmoji tarp kibernetinio saugumo tiekėjų, neseniai paskelbė pažangią nemokamą paslaugą teisėsaugos agentūroms, kuria siekiama didinti informuotumą apie tai, kaip veikia „Kaspersky“ paslaugos ir kaip jos gali padėti kovoti su kibernetiniais nusikaltimais ir sudėtingomis elektroninėmis grėsmėmis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!