Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/68783/apsaugoti-kosmosa-kaspersky-organizuoja-kibernetinio-saugumo-mokymus-kosmonautams/spausdinti/

Apsaugoti kosmosą: „Kaspersky“ organizuoja kibernetinio saugumo mokymus kosmonautams

Publikuota: 2019-07-04 21:31
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Kaspersky“ didžiuojasi galėdami pranešti apie naują partnerystę su Jurijaus Gagarino kosmonautų rengimo centru – Žvaigždžių miestelyje esančia vieta, kur kosmonautai iš viso pasaulio ruošiami skrydžiams į kosmosą. Bendrovė organizuos specialius mokymus kosmonautams ir centre dirbantiems IT specialistams, ir informuos juos apie dabartinį kibernetinio saugumo kraštovaizdį.

Pažangių technologijų dėka kosmoso tyrinėjimai yra aktyviai skatinami, todėl svarbu, kad ši pramonė būtų tinkamai apsaugota. Šiandien, kai kibernetinės atakos kasdieniame gyvenime kartais kainuoja itin brangiai ir sukelia ekstremalias pasekmes, panašaus tipo pavojus kosmoso pramonei gali būti dar labiau pražūtingas. „Kaspersky“ organizuoja specialius kibernetinio saugumo mokymus, kurių metu pasaulinės mokslinių tyrimų ir analizės grupės (GReAT) saugumo ekspertai dabartinius ir būsimus kosmonautus bei pramonės specialistus supažindina su svarbiausiais kibernetinio saugumo pagrindais. Šių mokymų metu auditorija sužino daug svarbios informacijos, įskaitant kosmoso pramonėje egzistuojančias kibernetines grėsmes, kibernetiniams nusikaltėliams aktualius taikinius ir įvairius kibernetinių atakų metodus.

„Roskosmos“ agentūrai priklausantis ir Žvaigždžių miestelyje įsikūręs Jurijaus Gagarino kosmonautų rengimo centras – tai tarptautinė mokymo įstaiga, kuri bendradarbiauja su įvairių šalių kosmoso agentūromis, tokiomis kaip NASA (JAV), CSA (Kanada), ESA (Europa) JAXA (Japonija) ir kitomis. Šiame centre kosmonautai baigia savo mokymus ir, prieš išvykdami į tarptautinę kosminę erdvę, išlaiko svarbiausius baigiamuosius egzaminus.

„Mes didžiuojamės galėdami palaikyti šį centrą, kuris buvo įkurtas dar kosmoso tyrinėjimų pradžioje, o dabar rengia astronautus iš viso pasaulio. Mums labai įdomu įsitraukti į mokslinės pažangos vystymąsi ir prisidėti prie nepaliaujamo žmonijos judėjimo į priekį (ir į viršų), – sakė „Kaspersky“ generalinis direktorius Eugenijus Kaspersky. – 2012 m. apsilankiau Gagarino kosmonautų rengimo centre ir sužinojau apie unikalius testus, kuriuos astronautai ten vykdo, kad galėtų tinkamai pasiruošti skrydžiams į kosmosą. Iš tikrųjų, šioje pramonės srityje, tai yra ypatinga ir gyvybiškai svarbi institucija.“

Gagarino centras jau beveik 60 metų remia kosmoso tyrinėjimus. Viskas prasidėjo nuo pirmojo žmogaus skrydžio į kosmosą ir nuo to laiko sekė kiti pasiekimai, pavyzdžiui, pirmosios moters kosmonautės skrydis, pirmasis pasivaikščiojimas kosmose ir reguliarūs skrydžiai į kosminę stotį. Centras organizuoja kosmonautų atranką, mokymus ir medicininę apžiūrą su unikalia infrastruktūra, kurią sudaro įvairūs simuliatoriai. Šie simuliatoriai apima ir centro centrifugą – tai vienas iš sudėtingiausių išbandymų kosmonautų reakcijai ir padidėjusio pagreičio tolerancijai.

„Labai džiaugiamės, kad sukūrėme partnerystę su pripažintu saugumo srities lyderiu, – pabrėžė Jurijaus Gagarino kosmonautų rengimo centro vadovas Pavel Vlasov. – Mus vienija unikalumas ir troškimas tapti geriausiais. Nors dirbame skirtingose srityse, bet turime bendras vertybes, kurios yra pagrįstos aistra savo pramonei, naujovėms ir noru pasiekti užsibrėžtus tikslus. Esu įsitikinęs, kad Gagarino kosmonautų rengimo centras, su tokios tarptautinės kompanijos kaip „Kaspersky“ pagalba, galės pasiekti naujus horizontus savo kosmoso programos mokymuose.“

„Kaspersky“, kaip ateities įmonė, nuolat remia iniciatyvas, susijusias su mokslu ir kosminiais tyrimais. Taigi nuo 2016 m. bendrovė remia „Starmus“ – tarptautinį festivalį, sujungiantį mokslą, meną ir muziką. Šis renginys suburia žinomus mokslininkus, geriausius menininkus ir legendinius kosmoso tyrėjus, taip siekiama įkvėpti ir šviesti naujosios kartos atstovus. Penktasis „Starmus“ festivalis šiais metais vyko Ciuriche, Šveicarijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!