Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/68642/youtube-isskirs-turini-vaikams-planuojama-youtube-kids-aplikacija/spausdinti/

„Youtube“ išskirs turinį vaikams, planuojama „Youtube Kids“ aplikacija

Publikuota: 2019-06-25 07:26
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„The Wall Street Journal“ paskelbė, jog „YouTube“ planuoja perkelti visą vaikams skirtą turinį į atskirą „YouTube Kids“ aplikaciją. Tiesa, visi šie pokyčiai vis dar yra diskusijų lygmenyje – jokių realių veiksmų korporacija dar nesiėmė.

Kai kurie „Google“ valdybos nariai puoselėja norus apsaugoti jaunuosius „YouTube“ žiūrovus nuo galimai kenksmingo turinio. Tuo tarpu dalis „YouTube“ darbuotojų nori žengti priešinga kryptimi – panaikinti platformoje veikiančią rekomendacijų vaikams sistemą. Tai reikštų, kad net ir pasirinkę žiūrėti vaikams priimtiną turinį, po kiek laiko galėtumėte būti automatiškai nukreipti į nepriimtino turinio vaizdo įrašą (jei įjungta automatinio paleidimo funkcija).

„Youtube“ išskirs turinį vaikams, planuojama „Youtube Kids“ aplikacija

Norėdamas išspręsti situaciją, „Google“ vadovas Sundar Pichai pats įsitraukė į kasdienių „YouTube“ operacijų valdymą. Pastebėtina, jog tai pirmasis toks atvejis per pastaruosius 4 metus jam einant šias pareigas.

Paprašytas pakomentuoti situaciją „YouTube“ atstovas spaudai teigė, jog „mes apsvarstome daugybę idėjų kaip pagerinti „Youtube“ platformą ir kai kurios iš jų taip ir lieka tik idėjomis. Tuo tarpu kitas idėjas mes vystome ir įgyvendiname, pvz., mūsų draudimas mažamečiams rengti tiesiogines vaizdo transliacijas arba atnaujintos įžeidžiančio turinio taisyklės“.

Visas šis sukrutimas vyksta keleto prieštaringai vertinamų įvykių susijusių su „YouTube“ platforma akivaizdoje. Kovo mėnesį platformoje buvo galima rasti Naujojoje Zelandijoje įvykusių masinių žudynių vaizdo įrašų, o dar šio mėnesio pradžioje buvo pranešta apie tai, jog „YouTube“ galima aptikti turinio beveik peržengiančio pedofilijos ribą.

Vaizdo įrašų gigantė jau ėmėsi atitinkamų veiksmų – paskelbta apie planus pašalinti tūkstančius privačių kanalų ir vaizdo įrašų susijusių su neonacizmu, rasizmu bei kitomis radikaliomis pažiūromis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!