Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/68588/rygoje-vyksianti-didziuju-duomenu-konferencija-paklos-pamatus-europos-lyderystei-dirbtinio-intelekto-srityje/spausdinti/

Rygoje vyksianti didžiųjų duomenų konferencija paklos pamatus Europos lyderystei dirbtinio intelekto srityje

Publikuota: 2019-06-19 17:46
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Rygoje birželio 26–28 dienomis įvyks ambicingiausias Europos didžiųjų duomenų ir dirbtinio intelekto srities renginys – viešojo ir privačiojo sektorių partnerių aukščiausiojo lygmens susitikimas dėl didžiųjų duomenų (VPSPALASDD). Jame dalyvaus apie 200 didžiųjų duomenų ir dirbtinio intelekto srities specialistų ir Europos Sąjungos (ES) politikų. Konferencijos tikslas – nustatyti dirbtinio intelekto sritis, kuriose Europa gali tapti pasauline lydere, ir kurti viešojo ir privačiojo sektorių partnerystę šiai lyderystei užtikrinti.

VPSPALASDD

„Kaip vieni iš šios konferencijos organizatorių, didžiuojamės galėdami pirmą kartą Baltijos šalyse, Rygoje, suburti iškiliausius didžiųjų duomenų ir dirbtinio intelekto srities protus. Tai yra ypatinga galimybė kartu su kitais susitikimo dalyviais išsiaiškinti, kaip pasitelkiant didžiuosius duomenis ir dirbtinį intelektą spręsti Europos ekonomines ir socialines problemas.

Mums ypač svarbu, kad dirbtinis intelektas būtų suderinamas su pagrindinėmis Europos vertybėmis ir vienodai gerai suprastų tiek didžiąsias, tiek mažąsias kalbas. Latvijos viešojo ir privačiojo sektorių inovacijos gali tapti pavyzdžiu kitoms Europos šalims, kaip kurti daugiakalbį dirbtinį intelektą“, – sako „Tilde“ valdybos pirmininkas Andrejus Vasiljevas.

Konferencijoje bus aptariama, kaip pradėti visos Europos didelių ir mažų įmonių, startuolių, mokslinių tyrimų centrų ir švietimo įstaigų didelio masto bendradarbiavimą dirbtinio intelekto srityje (DI VPSP), o diskusijose dalyvausiantys ekspertai kurs Europos lyderystės strategiją, kuria bus siekiama didinti Europos šalių konkurencingumą su didžiosiomis ekonomikomis (JAV, Kinija ir kt.). Konferencijos metu vyks įvairūs seminarai, inovacijų paroda, viešojo ir privačiojo se

ktorių partnerystės didžiųjų duomenų srityje iniciatyvinio komiteto posėdis. Aukščiausio lygmens susitikime taip pat dalyvaus tokios didžiausios tarptautinės įmonės kaip SAP, „Siemens“, „Boeing“, „Philips“ ir kt., bei didžiausių organizacijų – Daiktų interneto forumo („IoT Forum“), Didžiųjų duomenų vertės asociacijos, „euRobotics“, Pasaulinio žiniatinklio konsorciumo („World Wide Web Consortium“) – mokslininkai, Europos Komisijos sprendimus priimantys pareigūnai bei pagrindinių mokslinių tyrimų centrų, pvz., Harvardo universiteto ir Vokietijos dirbtinio intelekto centro, atstovai.

Didžiųjų duomenų ekonomikos sukūrimas yra vienas iš pagrindinių EK tikslų, o 2016–2020 m. numatyta į šią sritį investuoti daugiau nei 2,5 mlrd. EUR. Siekdama šio tikslo EK sudarė viešojo ir privačiojo sektorių partnerystę su įmonėmis ir akademine bendruomene. Kitame finansavimo laikotarpyje (2021–2027 m.) planuojama sutelkti dėmesį į dirbtinio intelekto sritį ir gerokai didinti mokslinių tyrimų ir plėtros finansavimą.

Aukščiausiojo lygmens susitikimą organizuoja Didžiųjų duomenų vertės asociacija ir Europos Komisija, bendradarbiaudamos su pirmaujančia Europos kalbinių technologijų bendrove „Tilde“ ir Latvijos Respublikos aplinkos ir regioninės plėtros ministerija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!