Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/68402/prie-vienu-is-didziausiu-pasaulyje-zaidimu-kurimo-prisideje-lietuviai-kviecia-i-susitikima/spausdinti/

Prie vienų iš didžiausių pasaulyje žaidimų kūrimo prisidėję lietuviai kviečia į susitikimą

Publikuota: 2019-06-05 22:39
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Birželio 6 dieną „Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija“ organizuoja skaitmeninių kūrėjų sambūrį, kuriame pranešimus skaitys Lietuvos kūrėjai, dirbantys su populiariausiomis pramogų pasaulio visatomis, rašoma pranešime spaudai.

„Žvaigždžių karai“, „Juros Periodo parkas“, „Warhammer“, „Betmenas“, „Forza“ – tai tik dalis kone kiekvienam lietuviui pažįstamų žaidimo ar kino pasaulių, kuriuose sutinkami ir Lietuvos dailininkų darbai. „Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija“ (LŽKA) renginyje laukia visų neabejingų kinui, žaidimams ir skaitmeniniams menams žmonių. Renginys nemokamas.

LŽKA reguliariai organizuoja nemokamus „GameDev Meetup“ formato renginius, kurių metu šalies kūrėjai dalijasi įgyta patirtimi ar suremia galvas, kovodami su globalioje rinkoje kylančiais iššūkiais. Šį ketvirtadienį vyksiantis renginys yra trečiasis renginys, dedikuotas išskirtinai vizualiesiems menams. Šio sambūrio žvaigždės – ypač patyrę ir talentingi dailininkai, bendradarbiaujantys su iškiliausiais pasaulio prekės ženklais.

Pasak LŽKA valdybos pirmininko Šarūno Ledo, „Gamedev Meetup“ serijos renginiai organizuojami reguliariai ir nuolat. Paprastai renginių metu aptariami įvairūs su žaidimų kūrimu, rinkodara ir platinimu susiję klausimai, tačiau Š.Ledas pastebi, kad vis dažniau kyla poreikis ir specializuotiems renginiams. Rytoj vyksiantis renginys dedikuotas išskirtinai meno sferai, tačiau asociacija planuoja organizuoti panašius susibūrimus ir rinkodaros ar teisės specialistams, o taip pat scenaristams ir rašytojams.

„Pagrindinis LŽKA tikslas – įgalinti jaunuosius Lietuvos talentus kurti žaidimus, nepriklausomai nuo pasirinktos disciplinos ar rolės komandoje. Kūryboje, kaip ir bet kurioje kitoje veikloje, yra svarbūs du kertiniai elementai – įkvėpimas ir žinios”, – teigia LŽKA valdybos pirmininkas Šarūnas Ledas. „Organizuodami šį renginį mes netveriame džiaugsmu, nes stebint ir klausant sėkmingiausių šalies kūrėjų nestigs ir žinių, ir įkvėpimo, ir naudingų pažinčių. Šis renginys yra vienodai įdomus tiek pranešėjų kūrybos gerbėjams, tiek patyrusiems dailininkams, tiek studentams, tiek savo kelią į skaitmeną pradedantiems analoginių menų profesionalams“.

„GameDev CG Meetup #3“ metu pranešimus skaitys Aleksandras Kirilenko, Darius Kalinauskas ir Vilius Petrauskas. Su garsiomis ir dažnam Lietuviui puikiai žinomomis studijomis „Ninja Theory“ ir „Starbreeze“ bendradarbiaujantis Aleksandras papasakos apie skirtumus ir darbo specifiką, lyginant laisvai samdomo menininko ir etatinio darbuotojo kasdienybę. Darius Kalinauskas kūrė koncepcinius piešinius „Žvaigždžių karų“ ir „Anno“ serijų žaidimams, o susitikimo metu jis patars kaip nesusimauti pateikiant bandomuosius piešinius. Trečiasis renginio pranešėjas, Vilius Petrauskas, bendradarbiauja su kino industrijos gigantais „Disney/Marvel“, kūrė koncepcinius piešinius karščiausiems metų filmams „Kapitonė Marvel“ ir „Juros Periodo Parkas 2“. Vilius turi sukaupęs ir žaidimų kūrybos patirties, yra kūręs iliustracijas Lietuvoje ypač populiariai istorinių „Total War“ žaidimų serijai, bendradarbiavo su režisieriumi Neilu Blomkampu kuriant reklaminį klipą žaidimui „Anthem“. Renginio metu Vilius papasakos apie kino bei žaidimų industrijų panašumus ir skirtumus, žvelgdamas iš dailininko perspektyvos.

„Nors šiandien darbuojuosi Didžiojoje Britanijoje, visada atsimenu, kad užaugau Lietuvoje, o taip pat ir iššūkius, su kuriais teko susidurti dėl informacijos stokos. Bendruomenė buvo maža, retam kuriam pavykdavo prasimušti, nekalbant jau apie elementarių patarimų stoką. Kalbu ne tik apie profesinius dalykus, bet tikrai paprastus klausimus: kaip pradėti kurti, kam rodyti savo darbus, kaip ieškotis užsakovų užsienyje. Šiandien, tikiu, situacija daug paprastesnė, tačiau išgirdęs apie šią LŽKA iniciatyvą iškart nutariau prisijungti ir pagelbėti kuo galėsiu visiems siekiantiems karjeros koncepcinio dizaino srityje“, – sakė į Lietuvą pranešimo skaityti atvykstantis Darius Kalinauskas.

„GameDev CG Meetup #3“ sambūris įvyks birželio 6 dieną centrinės „Swedbank“ būstinės konferencijų salėje (Konstitucijos pr. 20A, Vilnius). Renginio pradžia – 18:30, įėjimas nemokamas. Renginys organizuojamas bendradarbiaujant su žaidimų kūrimo studija „Nordcurrent“ ir „Kūrybiškos Europos“ biuru Lietuvoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!