Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/68363/google-laukia-neramus-laikai-rengiamasi-antimonopoliniam-tyrimui-jav/spausdinti/

„Google“ laukia neramūs laikai: rengiamasi antimonopoliniam tyrimui JAV

Publikuota: 2019-06-04 13:39
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

JAV teisingumo departamentas pradeda rengti antimonopolinį tyrimą dėl bendrovės „Alphabet“ – interneto paieškos sistemos „Google“ savininkės, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis šaltiniais.

„Google“ laukia neramūs laikai: rengiamasi antimonopoliniam tyrimui JAV

Jų duomenimis, JAV federalinė prekybos komisija ir teisingumo departamentas pastaruoju metu svarstė, kuri įstaiga kontroliuos antimonopolinį tyrimą dėl pirmaujančios JAV technologijų milžinės. Galiausiai komisija sutiko įgaliojimus perduoti teisingumo departamentui.

Departamentas planuoja išnagrinėti, kaip „Google“ naudojasi savo dominuojančia padėtimi interneto paieškos paslaugų rinkoje ir ar bendrovė daro nesąžiningą poveikį rinkai, siekdama iš jos išstumti smulkesnius varžovus, kurių inovacijos „Google“ gali kelti konkurencinę grėsmę, pareiškė šaltiniai.

„Alphabet“ jau yra tekę susidurti su kitų šalių konkurencijos institucijomis.

Pavyzdžiui, 2017 metų birželį Europos Komisija „Google“ skyrė 2,42 mlrd. eurų baudą už piktnaudžiavimą dominuojančia paieškos sistema teikiant neteisėtą pranašumą savai kainų palyginimo paslaugai.

O maždaug po metų Komisija „Google“ skyrė rekordinę 4,34 mlrd. eurų (5 mlrd. JAV dolerių) baudą už tai, kad JAV technologijų milžinė piktnaudžiavo dominuojančia savo operacinės sistemos „Android“ padėtimi rinkoje.

2018 metais „Alphabet“ įplaukos pasiekė 136,8 mlrd. JAV dolerių.

„Google“ pastaruoju metu politinio spaudimo sulaukia ir Jungtinėse Valstijose.

Pavyzdžiui, demokratų kandidatė į prezidentus senatorė Elizabeth Warren ragina imtis veiksmų, kad „Google“ ir kitos didžiosios technologijų bendrovės būtų suskaidytos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!