Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/68360/buvo-sutrikusi-google-veikla-paveike-milijonus-vartotoju/spausdinti/

Buvo sutrikusi „Google“ veikla: paveikė milijonus vartotojų

Publikuota: 2019-06-04 07:12
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©tv3.lt
Inf. šaltinis: tv3.lt

Sekmadienio popietę (vėlyvą vakarą Lietuvos laiku) buvo sutrikusi „Google Cloud“ veikla. Nulūžus „Google“ serveriams didelėje JAV dalyje nustojo veikti „YouTube“, „Snapchat“, „Discord“, „Uber“ veikla. Techninius nekantrumus pajuto ir Europos vartotojai.

Buvo sutrikusi „Google“ veikla: paveikė milijonus vartotojų

„Google“ serverių gedimas paveikė ne tik „Alphabet“ produkcijos vartotojus, tačiau ir trečiųjų šalių programas, tokias kaip jau minėtas „Uber“ ar „Vimeo“ ir „Epic Games“. Tų įmonių, kurios nuomojasi vietą JAV interneto technologijų gigantės serveriuose, vartotojai patyrė nepatogumų dėl sutrikusios paslaugų tiekimo veiklos.

Sutriko absoliučiai visos „Google“ paslaugos, įskaitant „Google Analytics“ tinklapių lankomumo skaičiavimą ar „YouTube“. Ne visi vartotojai patyrė vienodus nepatogumus – daugiausiai skundų pateikė JAV rytinės pakrantės gyventojai, tačiau kai kurios paslaugos neveikė ir Brazilijoje, Europos šalyse.

„Google“ savo oficialiame komentare tvirtino, kad „Google Cloud“ susidūrė su didžiulėmis perkrovomis dėl ko kai kuriems vartotojams ar įmonėms kilo problemų naudojantis jų paslaugomis.

„Mes manome, kad atradome problemos priežastį ir tikimės netrukus atnaujinti normalią veiklą“, – cituojamas „Google“ pranešimas „Techcrunch“.

Kol kas nėra aišku, ar šis gedimas buvo dėl išorinių priežasčių, ar vidinės techninės problemos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!