Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/68200/programuotojo-vakariene-uz-80-mln-doleriu-pasaulis-mini-bitkoino-picos-diena/spausdinti/

Programuotojo vakarienė už 80 mln. dolerių – pasaulis mini bitkoino picos dieną

Publikuota: 2019-05-23 07:01
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Gegužės 22 diena viso pasaulio kriptovaliutų entuziastams yra žinoma kaip bitkoino picos diena.

Programuotojo vakarienė už 80 mln. dolerių – pasaulis mini bitkoino picos dieną

Ši data žymi vieno pirmųjų tuomet dar menkai žinomos kriptovaliutos naudotojo JAV programuotojo Laszlo Hanyeczo 2010-aisiais paskelbtą iššūkį. Kadangi tuomet bitkoinui nesisekė virsti kažkuo daugiau nei vien įdomia koncepcija, vyras internete viešai pasiūlė sumokėti 10 tūkst. bitkoinų tam, kas į jo namus pristatys dvi picas.

Vyras šių picų sulaukė, ir tai buvo bene pirmas atvejis, kai už bitkoinus buvo įsigyti realūs daiktai.

Nors tuo metu bitkoinai buvo beveik beverčiai, šiandien šio sandorio vertė būtų daugiau nei 80 mln. JAV dolerių. Žinoma, nei pats vyriškis, nei kriptobendruomenė nesitikėjo, kad pirmoji kriptovaliuta taps tokia populiari taip greitai, todėl išmėginti, ar juo galima atsiskaityti L. Hanyeczui atrodė natūralu.

Vos po trejų metų vienai monetai pasiekus triženklę vertę, ji pradėjo virsti savotišku būdu investuoti ir greitai praturtėti, nors sparčiai kilusi, ji ne kartą taip pat sparčiai degino kriptoinvestuotojų uždarbį.

Šiais metais pirmą kartą duodamas interviu JAV televizijai CBSN, L. Hanyeczas teigė dėl savo poelgio nesigailintis. Dar daugiau, nors iš šios dienos perspektyvų toks sandoris ir atrodo keistas, tačiau daug kriptobendruomenės narių sutinka, kad toks programuotojo poelgis padėjo pralaužti ledus įtvirtinant bitkoiną kaip atsiskaitymo priemonę ir be šių dviejų picų, valiuta nebūtų tokia populiari.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!