Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/68172/ismaniosios-energetikos-hakatonas/spausdinti/

„Išmaniosios energetikos“ hakatonas

Publikuota: 2019-05-22 11:35
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

„Lietuvos energija“, skatindama technologinę pažangą, organizuoja jau penktąjį hakatoną energetikos inovacijų tema. „Išmaniosios energetikos“ hakatonas bus surengtas LOGIN festivalio metu. Jame kviečiama dalyvauti ir siūlyti idėjas skirtingų sričių entuziastus, o geriausios idėjos bus apdovanotos – prizinio fondo vertė 2 tūkst. eurų.

Birželio 6–7 dienomis vyksiantis „Išmaniosios energetikos“ hakatonas – dviejų dienų išbandymas, kuriame skirtingų sričių entuziastai: programuotojai, dizaineriai, verslo vystytojai, energetikos profesionalai ir kiti ekspertai, bursis į komandas, dalinsis idėjomis ir kurs realius sprendimus bei produktus naujosios energetikos iššūkiams spręsti. Hakatono mentoriai renginio metu taip pat dalinsis įžvalgomis bei patirtimi.

Norintieji dalyvauti hakatone gali rinktis organizatorių siūlomus energetikos iššūkius: nuo naujų paslaugų, pasitelkiant elektromobilių baterijas, didžiųjų duomenų (angl. Big data) panaudojimo iki klientų įtraukimo į energijos rinką. Taip pat dalyviai gali siūlyti savo temą ar idėją, kuri prisidėtų prie šiandieninės energetikos modernizavimo.

Siūloma spręsti tokius energetikos sektoriaus iššūkius: energijos generavimo ir vartojimo šaltinių agregavimas ir valdymas; energijos vartotojų švietimas; gaminančių vartotojų skatinimas; sisteminės paslaugos, naudojant elektromobilių baterijas; elektromobilių krovimo sprendimų infrastruktūra; daiktų internetas ir didieji duomenys; tinklo plėtros optimizacija; P2P elektros mainų platforma.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!