Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/67980/facebook-vel-pazere-pazadu-keisis-naujienu-srautas-vilios-pazintimis-instagram-nerodys-laiku/spausdinti/

„Facebook“ vėl pažėrė pažadų: keisis naujienų srautas, vilios pažintimis, „Instagram“ nerodys „laikų“

Publikuota: 2019-05-06 18:56
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Kasmetinėje konferencijoje Silicio slėnyje „Facebook“ atstovai atskleidė, kaip ateityje atrodys kompanijos valdomos platformos. Daugiausia dėmesio bus skiriama socialinio tinklo „švarai“, o naujos funkcijos skatins ir intymesnes pažintis, skelbia „IFL Science“.

„Facebook“, „Instagram“ ir „WhatsApp“ sieks tapti privataus ir kokybiško bendravimo flagmanais, o žodžiai „privatumas“ ir „intymumas“ taps pagrindiniais raktiniais žodžiais.

Socialinis tinklas / „Facebook“ iliustracija
Socialinis tinklas / „Facebook“ iliustracija

Po atnaujinimo „Facebook“ platformos viršuje matysime mūsų interesus geriausiai atitinkančias grupes ir mums siūlomus renginius. Prisijungę prie tinklo, matysime daugiau naujienų iš grupių, kurias sekame. Jos turėtų pakeisti daugybę žiniasklaidos grupių pranešimų bei remiamą turinį. Bus įdiegta ir nauja galimybė lengviau ir greičiau prisijungti prie mėgstamų grupių, užsiprenumeruoti jų naujienas.

„Meet New Friends“ funkcija siūlys susidraugauti su žmonėmis, kurių pomėgiai yra panašūs arba jie yra netoliese.

Kompanija 14-oje šalių netgi pasiūlys pažinčių svetainės „Facebook Dating“ variantą. Pasinaudoję šia paslauga, žmonės galės ieškoti romantiškų santykių tinkle.

Daug dėmesio skiriama ir „Messenger“ programėlei. Tikimasi, kad programinės dalies atnaujinimas leis patogiau ir saugiau bendrauti su draugais. Be to, bus pasiūlyta galimybė su draugais vienu metu žiūrėti vaizdo turinį.

Teigiama, kad „End-to-end“ kodavimas padidins žinučių apsaugą – niekas negalės matyti, ką jūs rašote, nebent turiniu norėsite pasidalyti pats.

Naujienos neaplenks ir „Instagram“. Bus išbandoma sistema, kuri neleis vartotojams matyti, kiek „patinka“ paspaudimų surinko nuotraukos ar vaizdo medžiaga. Kompanijos atstovai tikina, kad taip daugiausia dėmesio bus skiriama pačiai nuotraukai, o ne tam, kiek teigiamų įvertinimų ji surinko.

Pasirodo, mokslininkai nustatė, kad paauglių smegenys į „patinka“ paspaudimų skaičių reaguoja panašiai kaip lošėjai į laimėjimus ar pralaimėjimus. Būtent tai skatina ir padeda vystytis įvairioms priklausomybėms.

Belieka laukti, ar kompanija įgyvendins savo pažadus, o galbūt jie liks tik dar vienais pamąstymais apie ateitį eilinėje konferencijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!