Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/67759/del-elektriniu-paspirtuku-jav-bent-1-5-tukst-suzeidimu-ir-mirciu/spausdinti/

Dėl elektrinių paspirtukų JAV – bent 1,5 tūkst. sužeidimų ir mirčių

Publikuota: 2019-04-17 09:35
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Vilniuje šį pavasarį startavus elektrinių paspirtukų dalijimosi verslui, jų kolegos iš JAV jau prisideda prie nelaimių keliuose statistikos.

JAV nevyriausybinės organizacijos „Consumer Reports“ atliktas tyrimas parodė, jog praeitais metais šalyje įvyko bent 1545 nelaimingi atsitikimai, susiję su elektriniais paspirtukais, praneša portalas „Business Insider“. Tačiau tikėtina, jog tokių atvejų pasitaiko kur kas daugiau, nes kol kas nėra oficialių šios transporto rūšies nelaimių suvestinių.

Dėl elektrinių paspirtukų JAV – bent 1,5 tūkst. sužeidimų ir mirčių

Pagrindinė problema, juodinanti šią naujovę, ta, kad valstybė nebuvo pasiruošusi masiniam naujos transporto priemonės naudojimui, todėl nespėjo tinkamai sureguliuoti rinkos, ir naujos taisyklės buvo įvestos jau po skaudžių įvykių.

Tačiau ne tik valstybės dėl to kaltos: įmonės ir patys paslaugos naudotojai savo atsainiu požiūriu stipriai prisideda prie liūdnos statistikos. Visos elektrinių paspirtukų dalijimosi įmonės siūlo pasirūpinti savo saugumu, pirmiausia dėvint šalmą, tačiau jie nebūna pateikti kartu su transporto priemone, o retas žmogus šalmą su savimi nešiojasi kasdien.

Galima spėti, jog panašių įvykių artimiausiu metu pagausės ir mūsų šalyje, todėl Alfa.lt ragina visus eismo dalyvius būti atsargius ir pasirūpinti savo saugumu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!