Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/67670/naujosios-zelandijos-pareigunas-feisbuka-valdo-moraliai-bankrutave-melagiai/spausdinti/

Naujosios Zelandijos pareigūnas: feisbuką valdo moraliai bankrutavę melagiai

Publikuota: 2019-04-10 15:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Naujosios Zelandijos asmens duomenų privatumo komisaras Johnas Edwardsas praėjusį savaitgalį socialiniame tinkle „Twitter“ nepagailėjo kritikos „Facebook“ tinklui už neatsargų savos platformos valdymą ir už prisidėjimą prie tokių įvykių, kaip šaudynių Kraistčerčo mečetėje tiesioginis transliavimas internetu, rašo „The Verge“.

Naujosios Zelandijos pareigūnas: feisbuką valdo moraliai bankrutavę melagiai

„Feisbuku negalima pasitikėti. Jie yra moraliai bankrutavę patologiniai melagiai, kurie suteikia pagrindą genocido vykdymui, palengvina užsienio valstybių kišimąsi į kitų šalių demokratinių institucijų veiklą“.

J. Edwardsas savo žinutėse rašė, kad „Facebook“ leidžia „tiesiogiai transliuoti savižudybes, išprievartavimus ir žmogžudystes, iki šiol savo serveriuose saugo ir platina šaudynių mečetėje vaizdo įrašą, leidžia reklamų užsakovams išskirti „žydų nekentėjų grupę“ ir kitus neapykantos kupinus rinkos segmentus bei atsisako prisiimti bet kokią atsakomybę už bet kokį turinį ar padarytą žalą“. Vėliau šios pareigūno žinutės buvo ištrintos. J .Edwardsas paaiškino, kad turėjo taip padaryti „dėl toksiško ir menkai informuoto informacijos srauto, kurį šios žinutės paskatino“.

J. Edwardsas šiais savo komentarais reagavo į „Facebook“ įkūrėjo ir vadovo Marko Zuckerbergo interviu televizijoje „ABC News“. Per šį interviu milijardierius teigė, kad „Facebook“ po mirtinų šaudynių stengiasi pagerinti savo algoritmų gebėjimą pastebėti tiesiogiai transliuojamus teroro išpuolius. Kovo viduryje vykusių šaudynių tiesioginę transliaciją feisbukas nutraukė po beveik pusvalandžio nuo transliacijos pradžios, be to, tikinama, kad per pirmąją dieną po šaudynių iš socialinio tinklo pašalinta apie 1,5 mln. transliacijos įrašo kopijų.

J. Edwardsas tvirtina, kad M.Zuckerbergo komentaras buvo nesąžiningas, nes „jis mums negali – arba nenori – pasakyti, kiek vykdyta tiesioginių savižudybių, žmogžudysčių, išprievartavimų tiesioginių transliacijų“. N.Zelandijos pareigūnas tvirtino, kad tokių duomenų pareikalavo, tačiau feisbukas jų nepateikė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!