Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/67519/lietuvos-startuoliai-tarp-aktyviausiu-besivarzanciu-del-50-tukst-euru-prizo-konkurse-powerup/spausdinti/

Lietuvos startuoliai – tarp aktyviausių, besivaržančių dėl 50 tūkst. eurų prizo konkurse „PowerUp!“

Publikuota: 2019-03-28 20:35
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Beveik 300 startuolių iš 24 Centrinės ir Rytų Europos šalių nusprendė dalyvauti konkurse „PowerUp!“. Penktą kartą „InnoEnergy“ organizuojamas konkursas – tai unikali galimybė ambicingiems jauniems verslams užsitikrinti finansinę paramą ir įgyvendinti savo idėjas pasauliniu mastu. Per artimiausias kelias savaites startuoliai dalyvaus pirmajame konkurso etape – šalių finaluose. Praėjusiais metais vykusiame konkurse „PowerUp! 2018“, Lietuvos startuolis „WellParko“ laimėjo II vietą tarp daugiau nei 300 Centrinės ir Rytų Europos regiono komandų bei namo parsivežė 10 tūkst. eurų prizą.

Daugiausia dalyvių šiais metais sulaukė Lenkija – 46 startuolių. Antroje vietoje su 29 dalyviais yra Serbija, trečioje – Vengrija su 27 kandidatais. Lietuva šiais metais sulaukė 18 dalyvių ir yra tarp aktyviausių šalių. Pagrindinis konkurso prizas – 50 tūkst. eurų.

Registraciją praėję startuoliai artimiausiu metu konkuruos tarpusavyje šalių finaluose, vyksiančiuose nuo kovo 29 d. iki balandžio 25 d. Po šalių finalų 14 nugalėtojų keliaus į Krokuvą ir ten dalyvaus didžiajame finale, kur kovos dėl pagrindinio prizo – visa tai vyks gegužės 21-ąją per vieną didžiausių Centrinės ir Rytų Europos ekonomikos konferencijų „Impact’19“. Tiek didžiajame, tiek šalių finaluose vyks intensyvūs kursai (angl. bootcamp), kuriuos ves žinomi Europos verslo mentoriai, padėsiantys startuoliams pristatyti savo idėjas investuotojams ir industrijos ekspertams.

„Sulaukėme didelio Lietuvos startuolių susidomėjimo konkursu – dalyvių skaičius šiais metais padvigubėjo. Rinkdami „PowerUp!“ konkurso nugalėtoją Lietuvoje, atkreipsime dėmesį į technologiškai įdomius, inovatyvius tvariosios energetikos, judrumo, švaraus oro, šildymo sprendimus“, – sako Dr. Kęstutis Morkūnas, „InnoEnergy“ atstovybės Lietuvoje vadovas.

Kaip ir kiekvienais metais, konkursą remia įvairūs partneriai. Iš Lietuvos įmonių prie konkurso prisideda „Auga group“, kurie daug investuoja į tvarių ekologiško maisto auginimo procesų sukūrimą.

Kitas svarbus konkurso partneris – Lenkijos šilumos katilų gamintojas „Rafako S. A.“. „Mes jau trejus metus iš eilės remiame „PowerUp!“ konkursą. Tai – ilgalaikio bendradarbiavimo su „InnoEnergy“ rezultatas. Šis konkursas mums – puiki galimybė susipažinti su naujausiomis technologijų tendencijomis, kurios yra artimos mūsų kompanijai bei skatina daryti realų poveikį mūsų planetai. Į tai įeina elektromobiliai, atsinaujinančios energijos šaltiniai, alternatyvus kuras ir energijos kaupimas. Tuo pačiu tai puiki galimybė pasidalinti savo žiniomis ir patirtimi su kitais konkurso partneriais“, – teigia Michał‘as Maćkowiak‘as, „Rafako S. A.“ inovacijų vadovas.

Kitas konkurso rėmėjas – Ukrainos energetikos bendrovė „DTEK“. „Mūsų įmonė laikosi Europos taisyklių ir jas labai vertina Ukrainos rinkoje. Kartu su projektu „PowerUp!“ mes norime priimti ir Europos inovacijas. Jos keičia pasaulį ir mes esame pasiruošę tapti šių pokyčių dalimi. Ieškome dujų, anglies ir šilumos gamybos, atsinaujinančios energijos, elektros perdavimo tinklų, e-judumo, energijos naudojimo efektyvumo ir klientų aptarnavimo sprendimų“, – sako Emanuele Volpe, „DTEK“ vyriausioji inovacijų direktorė.

Konkurso „PowerUp!“ partnerių skaičius vis dar auga. Konkursą globoja Lenkijos Verslo ir technologijų ministerija, Lenkijos Nacionalinis tyrimų ir plėtros centras, Centrinės Europos energetikos įmonių asociacija „Centrinės Europos Energijos Partneriai“ (CEEP), Turkijos industrinė įmonių grupė „Borusan“.

Lietuvos „PowerUp!“ 2019-ųjų šalies finalas vyks kovo 29-ąją Vilniuje. Renginyje prisistatys 15 startuolių ir bus išrinktas šių metų Lietuvos nugalėtojas, gegužės mėnesį vyksiantis į Krokuvą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!