Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/67222/skatinamas-lietuvos-austrijos-bendradarbiavimas-inovaciju-srityje-pagal-eureka-programa/spausdinti/

Skatinamas Lietuvos-Austrijos bendradarbiavimas inovacijų srityje pagal EUREKA programą

Publikuota: 2019-03-06 12:20
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos mokslui ir verslui atsiveria galimybės bendradarbiauti su Austrija mokslinių tyrimų, naujų technologijų ir inovacijų kūrimo srityje. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) planuoja paskelbti pirmąjį jungtinį kvietimą mokslo ir studijų institucijoms bei įmonėms dalyvauti tarptautinėje programoje EUREKA kartu su partneriais iš Austrijos.

Šis kvietimas yra atviras technologijų plėtrai įvairiose srityse, siekiant mūsų šalies ir Austrijos konkurencingumo pasaulinėje rinkoje.

„Mokslo ir verslo atstovai turėtų pasinaudoti galimybe užmegzti ryšius su pažangiausiomis Austrijos įmonėmis ir tyrimų institucijomis. Austrija yra žinoma pasaulyje kaip aukšto pragyvenimo lygio šalis, kuri turi stiprią orientaciją į eksporto plėtrą ir naujas užsienio rinkas. Dvišaliai projektai, pasikeitimas gerąja praktika ir žiniomis, galimybė naudotis tyrimų infrastruktūra gali būti naudingi abiems valstybėms“, – teigia nacionalinė programos koordinatorė Lietuvoje, MITA vyriausioji patarėja Birutė Bukauskaitė.

EUREKA kvietimo tikslas yra įgyvendinti atrinktus dvišalius Austrijos – Lietuvos projektus ir suteikti finansavimą geriausiems dalyviams. Lietuvoje mažos ir vidutinės įmonės galės būti finansuojamos iki 80 proc. ir 75 proc. atitinkamai, o mokslo ir studijų institucijos – iki 100 proc. tinkamų išlaidų. Paramą sėkmingiems projektams skirs dvi nacionalinės institucijos: Austrijos mokslinių tyrimų skatinimo agentūra (FFG) ir MITA Lietuvoje.

Bendrus Austrijos – Lietuvos projektus remiantis nacionalinėmis programoje EUREKA taisyklėmis gali vykdyti tiek įmonės, tiek universitetai, mokslinių tyrimų institutai, turintys kompetencijų ir žinių, kaip kurti naujus produktus, paslaugas ar technologijas.

Lietuvoje EUREKA projektai yra finansuojami ES struktūrinių fondų lėšomis. Remiantis patvirtintomis projektų finansavimo taisyklėmis EUREKA paraiškos pateikimas ir vertinimas Lietuvoje susideda iš dviejų etapų. 2019 m. Lietuvoje numatomi trys kvietimai EUREKA paraiškoms teikti.

Kovo 21 d. Lietuvos viešbutyje NOVOTEL (Gedimino pr. 16, Vilnius) vyks Austrijos –Lietuvos valstybių bendradarbiavimo renginys inovaciniams EUREKA projektams vykdyti („Austrian – Lithuanian cooperation in EUREKA“), į kurį kviečiami dalyvauti visi besidomintys bendradarbiavimo galimybėmis EUREKA programoje su Austrijos institucijomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!