Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/66967/minima-pasauline-radijo-diena/spausdinti/

Minima Pasaulinė radijo diena

Publikuota: 2019-02-13 15:51
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Indrė Urbaitė
Inf. šaltinis: LRT radijas, LRT.lt

Minint Pasaulinę radijo dieną, UNESCO pastebi, kad radijas prisideda prie dialogo, tolerancijos ir taikos skatinimo. Minėdamas šią dieną, LRT trečiadienį ir ketvirtadienį kviečia visus apsilankyti specialiai įrengtoje erdvėje – „Garsų SPA“, čia atsipalaiduoti ir pasinerti į dokumentinių radijo pasakojimų pasaulį.

Minima Pasaulinė radijo diena

UNESCO skelbia, kad konflikto zonose radijas tampa puikia erdve susiskaldžiusioms bendruomenėms ieškoti sprendimo būdų, taip pat prisideda prie radikalizmo grėsmių mažinimo, sklaido įvairius stereotipus.

Eurobarometro duomenimis, Europos Sąjungos piliečiai radiją vis dar laiko patikimiausiu informacijos šaltiniu.

Visame pasaulyje radijas laikomas nebrangia, bet galinga komunikacijos priemone. Jis gali greitai pasiekti daugybę žmonių net atokiose vietovėse, įskaitant pažeidžiamus, neraštingus ir kenčiančius skurdą.

Ekspertai pastebi, kad paskutiniu metu garsinė medija išgyvena atgimimą. Skaičiuojama, kad praėjusiais metais radijo ir kitų garso įrašų internete, vadinamųjų podcastų, klausė maždaug du penktadaliai Amerikos gyventojų, o tai – 5 proc. daugiau nei ankstesniais metais.

Vasario 13 ir 14 d. LRT kviečia apsilankyti specialiai įrengtoje erdvėje – „Garsų SPA“: atsipalaiduoti ir pasinerti į dokumentinių radijo pasakojimų pasaulį. Visą dieną grojaraštyje skambės ištraukos iš 2006–2018 metais radijo žurnalistų parengtų laidų „Radijo dokumentika“, „Kultūros savaitė“, „Ryto garsai“, „Ryto allegro“, „Vienkartinė planeta“, „Europa plius“ ir kitų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!