Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/66899/konkursas-ieskomas-inovatorius-ikvepia-pradeti-versla-laukiama-ideju/spausdinti/

Konkursas „Ieškomas Inovatorius!“ įkvepia pradėti verslą: laukiama idėjų

Publikuota: 2019-02-07 16:11
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) siekia inicijuoti inovatyvių startuolių kūrimąsi visoje Lietuvoje ir tęsia jau trečią kartą skelbiamą konkursą „Ieškomas inovatorius!“. Idėjų laukiama iš visos Lietuvos iki kovo 4 d. Konkursą laimėję perspektyviausieji dalyviai įsteigs naujas technologines įmones ir gaus projekto „InoSpurtas“ paslaugas.

Konkursas „Ieškomas Inovatorius!“ įkvepia pradėti verslą: laukiama idėjų

Konkursas orientuojasi į tris tikslines grupes: jaunus žmones su inovatyviomis idėjomis bei pradedančius ar pažengusius startuolius, mokslininkus, siekiančius komerci­alizuoti išradimus ir inovacijas, bei smulkųjį ar vidutinį verslą, kuriam būtų aktualu plėtoti technologijas.

Paraiškų skaičius neribotas, tad jų galima pateikti tiek, kiek dalyvis turi idėjų, kviečiami dalyvauti visi, kurie turi įdomių verslo sumanymų, kurių iki šiol nedrįso realizuoti. Idėja gali būti nauja arba jau egzis­tuojanti, tačiau su patobulinta, tarkim, naujai įdiegta ar diegiama technolo­gija. Idėjas konkursui reikia pateikti MITA svetainėje iki 2019 m. kovo 4 d.

Šis konkursas yra tęstinis, todėl kasmet konkurso metu įsisteigusioms įmonėms sutei­kiamos inkubavimo paslaugos Lie­tuvoje. Numatytos 100 dienų startuolių inkubavimo paslaugos trijuose Lietuvos miestuose: Vilniu­je, Kaune ar Klaipėdoje. Startuoliams sudaromos galimybės naudotis visa reikalinga infrastruktūra produktui kurti ir tobulinti, taip pat suteikiamos verslo men­torystės paslaugos – pagalba rašant verslo planą ir kita reikalinga nefinansinė parama.

Pasibaigus inkubavimo laiko­tarpiui, komisija kasmet atrinka perspektyviausią startuolį, kuris toliau „augina verslo raumenis“ žinomiausiuose akceleravimo centruose Europoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!