Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/66799/telefoniniai-sukciai-is-pensininkes-palangoje-isviliojo-daugiau-kaip-22-tukst-euru/spausdinti/

Telefoniniai sukčiai iš pensininkės Palangoje išviliojo daugiau kaip 22 tūkst. eurų

Publikuota: 2019-01-30 17:42
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Nors policijos pareigūnai nuolat informuoja gyventojus apie sukčiavimo atvejus, kai apsimetę socialiniais darbuotojais, medikais, pareigūnais ar banko specialistais sukčiai išvilioja iš piliečių pinigus, vis dar sulaukiama pranešimų apie sukčiams atiduotas stambias pinigų sumas.

Toks atvejis užfiksuotas ir antradienį Palangoje. 1942 m. gimusi moteris, apgauta sukčių, neteko 22 100 eurų.

Moteris sulaukė nepažįstamojo, prisistačiusio kriminalinės policijos pareigūnu, skambučio. Sukčius nurodė, kad moters gauta pensija neva išmokėta netikrais pinigais ir reikia juos patikrinti. Dar kalbant telefonu, atėjusiam tariamam pareigūnui moteris perdavė savo santaupas.

Toks pat nusikaltimas įvykdytas ir diena ankščiau – sausio 28 d. kita palangiškė, sulaukusi taip pat neva policijos pareigūno skambučio, atidavė sukčiams 700 eurų.

Policija informuoja, kad tokiems sukčiavimams būdinga tai, kad dar kalbant telefonu arba iš karto po skambučio sukčiautojo bendrininkas atvyksta į namus paimti pinigų. Netikėtumo faktorius, senyvo amžiaus žmonių psichologijos išmanymas sukčiams vis dar padeda nusikalstamai praturtėti.

Todėl policija dar kartą prašo gyventojų visada išlaikyti budrumą, neskubėti. Sulaukę įtartino skambučio atsiminkite:

  1. Pareigūnai, socialiniai darbuotojai ar banko atstovai jokių pinigų patikrinimų namuose ar banko sąskaitose neatlieka ir šių veiksmų atlikimo nederina telefonu.
  2. Sulaukę tokio skambučio drąsiai nutraukite pokalbį telefonu.
  3. Neperduokite pinigų ir neperveskite pinigų į nurodytas banko sąskaitas.
  4. Neįsileiskite nepažįstamų žmonių į namus, ypač būdami vieni namuose.
  5. Jeigu turite galimybę, nufotografuokite atėjusį asmenį.

Pareigūnai prašo pasirūpinti savo artimaisiais – kalbėti su vaikais, tėvais, seneliais ar senyvo amžiaus vienišais kaimynais. Paaiškinkite jiems, kokių turi imtis veiksmų, kai skambina ar į duris beldžiasi nepažįstamas asmuo.

Jeigu kyla įtarimas, kad skambina ar prašo įsileisti sukčius, nedelsdami skambinkite į policiją bendruoju pagalbos numeriu 112.

Parengta pagal Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato informaciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!