Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/66567/tesla-partrenke-ne-vietoje-klaidziojusi-rusu-robota/spausdinti/

„Tesla“ partrenkė ne vietoje klaidžiojusį rusų robotą

Publikuota: 2019-01-11 18:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©tv3.lt
Inf. šaltinis: tv3.lt

Žmogaus nepilotuojamas automobilis „Tesla“ partrenkė rusų robotą „Promobot“ parodos „CES 2019“, vykstančios Las Vegase, metu.

Rusų robotas pasiklydo ir išėjo į automobilių statymo aikštelę, kur susidūrė su „Tesla“ bepiločiu automobiliu. Jo keleivis pareiškė, kad įjungė autopilotą, o robotas į važiuojamąją dalį iššoko akimirksniu.

„Tesla“ partrenkė ne vietoje klaidžiojusį rusų robotą (nuotr. „YouTube“)
„Tesla“ partrenkė ne vietoje klaidžiojusį rusų robotą (nuotr. „YouTube“)

Netrukus po smūgio automobilis dar kažkiek pavažiavo – sustojo už 50 metrų nuo avarijos vietos.

Susidūrimo metu robotas apsivertė, jam buvo pažeista galvos ir korpuso dalis. Gamintojų teigimu, roboto suremontuoti jau nepavyks. Tiesa, sprendžiant iš vaizdo įrašo, tai robotas ne tiek buvo partrenktas, kiek nupūstas pravažiuojančios „Tesla“, ir sulūžo ne nuo smūgio, o atsitrenkęs į šaligatvį.

Permėje įsikūrusių robotų gamintojų „Promobot“ kuriami robotai atlieka konsultantų funkcijas. Jie gali pasitikti klientus, papasakoti jiems apie suteikiamas paslaugas ar parduodamas prekes, taip pat jie gali palydėti į reikalingą vietą, ar pakviesti vadybininką.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!