Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/66383/pasveikino-pasaulio-radijo-megeju-cempionato-nugaletojus/spausdinti/

Pasveikino pasaulio radijo mėgėjų čempionato nugalėtojus

Publikuota: 2018-12-20 19:49
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Gruodžio 19 d. Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis ir Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas pasveikino Vokietijos Vitenbergo mieste vykusio pasaulio radijo sporto komandų čempionato nugalėtojus Gediminą Lučinską ir Mindaugą Jukną.

Seimo kanceliarijos nuotrauka (aut. – Lukas Bartkus)
Seimo kanceliarijos nuotrauka (aut. – Lukas Bartkus)

Lietuvių komanda Saksonijos mieste pirmavo jau nuo varžybų starto ir iškovojo pirmąją vietą tarp 64 geriausių komandų. Iš viso buvo atlikta daugiau nei 5000 ryšių ir surinkta beveik 6 milijonai taškų.

Pasaulio radijo sporto komandų čempionatas – tai prestižinis aukščiausio radijo sportinio lygio renginys, trumpųjų bangų radijo ryšių varžybos, vykstančios kas ketverius metus ir laikomos radijo sporto olimpinėmis žaidynėmis. Čempionatas išsiskiria tuo, jog pajėgiausi pasaulio sportininkai tarpusavyje varžosi beveik visiškai identiškomis sąlygomis, t. y. iš tos pačios geografinės vietos, naudodami tokį pat galingumą ir tokias pat antenas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!