Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/66347/seimas-ratifikavo-susitarima-su-jav-del-bendradarbiavimo-mokslo-technologiju-ir-inovaciju-srityje/spausdinti/

Seimas ratifikavo susitarimą su JAV dėl bendradarbiavimo mokslo, technologijų ir inovacijų srityje

Publikuota: 2018-12-18 17:53
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Seimas ratifikavo Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Vyriausybės susitarimą dėl bendradarbiavimo mokslo, technologijų ir inovacijų srityje, kuris buvo pasirašytas 2018 m. birželio 25 d. Vilniuje.

Šis susitarimas pakeis 2009 m. birželio 22 d. Vilniuje pasirašytą Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir JAV Vyriausybės susitarimą dėl bendradarbiavimo mokslo ir technologijų srityje, jis nustojo galioti 2015 metais.

Ratifikavus susitarimą, bus sudarytas teisinis pagrindas Lietuvos ir JAV tyrėjams efektyviau dalyvauti bendruose Lietuvos ir JAV mokslinių tyrimų projektuose, kitose mokslinių tyrimų ir inovacijų veiklose, skatinti Lietuvos ir JAV mokslininkų bendradarbiavimą mokslo, technologijų ir inovacijų srityse bei jų mobilumą. Susitarimu bus sudarytos palankios sąlygos tyrėjams atvykti ir išvykti, išvežti ir įvežti mokslinę įrangą, gauti informaciją, duomenų. Bus siekiama sumažinti muito mokesčius įvežamoms ir išvežamoms moksliniams tyrimams skirtoms medžiagoms ir įrangai.

Įsigaliojus susitarimui, Lietuvos mokslo taryba ir Lietuvos mokslo technologijų ir inovacijų agentūra turės galimybę atnaujinti bendrų mokslinių tyrimo projektų ir kitų bendrų mokslinių tyrimų ir inovacijų veiklų finansavimą.

Už įstatymą „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Jungtinių Amerikos Valstijų Vyriausybės susitarimo dėl bendradarbiavimo mokslo, technologijų ir inovacijų srityje ratifikavimo“ (projektas Nr. XIIIP-2579(2) vieningai balsavo 85 Seimo nariai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!