Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/66252/login-zinute-feisbuke-sukele-itarimu-del-diskriminacijos-pradetas-tyrimas/spausdinti/

LOGIN žinutė feisbuke sukėlė įtarimų dėl diskriminacijos: pradėtas tyrimas

Publikuota: 2018-12-12 08:28
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Kristina Aržuolaitienė
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

LOGIN socialiniame tinkle „Facebook“ ragina įsigyti bilietus į festivalį, teigdamas, kad įsigijus „Standard/Premium Pass kvietimą moterims gausite nemokamai“. Kai kuriems internautams užkliuvo tokia diskriminacija kvepianti žinutė. Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba gavo skundą ir pradėjo tyrimą dėl galimo lygių galimybių pažeidimo. Tuo metu festivalio atstovai bėdos šioje žinutėje nemato.

„Kvietimą moteriai?“ – kėlė klausimą vienas internautas. Kita konstatavo: „Pažangos konferencija, vadinasi“.

LOGIN direktorė Indrė Petrauskė „15min“ teigė, kad LOGIN festivalis yra už visų lygias teises, o DIVERSITY PASS iniciatyva siekiama prisidėti prie jau vykstančių dialogų apie lyčių atskirties mažinimą technologijų srityje, neutralaus lyčių požiūriu darbo vertinimo ir atlyginimo siekį ir dar aktyvesnę moterų integraciją į technologijų sritį, kuri globaliu požiūriu vis dar yra itin vyriška.

„Pasaulinės technologijų renginių tendencijos rodo, jog tokie veiksmai kaip nemokami ar pigesni bilietai moterims, siekiant moterų didesnio domėjimosi technologijų temomis, pozityviai vertinama praktika. LOGIN dovanodami kvietimą moterims suteikia galimybę pačiam pirkėjui pasirinkti, ką ji ar jis nori pakviesti eiti drauge į renginį – draugę, kolegę, sesę ar kitą moterį, kuriai pirkėjo/-os nuomone, LOGIN turinys gali būti įdomus“, – aiškino ji. Taip sprendimo teisė esą atiduodama į bilieto pirkėjo/-os rankas.

Europos lyčių lygybės instituto (EIGE) prognozės rodo, kad spartus lyčių atskirties mažinimas STEM studijose gali turėti itin reikšmingą poveikį ES ekonomikai – skaičiuojama, kad iki 2050 m. bendrasis vidaus produktas vienam gyventojui papildomai išaugtų 3 proc. ir sukurtų papildomas 1,2 mln. darbo vietų. Lietuvoje 74 proc. merginų domisi karjeros technologijų srityje galimybėmis, 28 proc. iš jų įgyja su ICT susijusį išsilavinimą, 25 proc. baigusiųjų pradeda dirbti šioje srityje, tačiau laikui bėgant net 41 proc. iš jų nusprendžia keisti karjerą.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos Komunikacijos skyriaus atstovė ryšiams su visuomene Izabelė Švaraitė 15min informavo, kad tarnyba dėl šios informacijos gavo skundą ir pradėjo tyrimą dėl galimo lygių galimybių pažeidimo. „Pakomentuoti plačiau galėsime, kai tyrimas bus baigtas“, – pažadėjo I. Švaraitė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!