Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/66115/kurybiskas-lietuviu-verslo-sprendimas-tarp-geriausiuju-tarptautiniame-konkurse/spausdinti/

Kūrybiškas lietuvių verslo sprendimas – tarp geriausiųjų tarptautiniame konkurse

Publikuota: 2018-11-30 20:39
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kopenhagoje vykusiame tarptautiniame konkurse „Creative Business Cup“ savo idėją kūrybiškam verslui pristatę Lietuvos atstovai „Interactio“ pateko tarp 12 geriausių iš 49 konkurso dalyvių.

„Patekti tarp geriausių šiame konkurse – didelis įvertinimas. Varžosi geriausi kūrybiniai verslai iš viso pasaulio ir dažniausiai dominuoja didžiosios šalys, kuriose daug lėšų skiriama inovacijų plėtrai“, – pastebi Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos direktorė Roma Survilienė, organizavusi konkurso „Kūrybinio verslo taurė“ nacionalinį atrankos etapą, kurį laimėję „Interactio“ ir išvyko į Kopenhagą.

Lietuvių startuolis Danijoje pristatė sinchroninio vertimo įrangą pakeičiančią mobilią sistemą. Įvairių renginių organizatoriams „Interactio“ padeda sumažinti sinchroninio vertimo išlaidas, atsisakyti brangios įrangos ir suteikti naudotojams išmanių funkcijų. Prieš 4 metus įkurta sistema vien 2018 metais jau veikė 2000 renginių visame pasaulyje. Tarp jos klientų yra tokios kompanijos kaip „Microsoft“, „Google“, „Mary Kay“ bei „TEDX“.

Pirmąją vietą konkurse užėmė Izraelio atstovai „6Degrees“, pristatę specialų įrenginį žmonėms, nevaldantiems rankų. Šis išradimas leidžia simuliuoti pirštą liečiamajame ekrane, ant žaidimų pultelio ar kompiuterio pelės. Tokiu būdu neįgalieji gali neribotai naudotis elektroniniais prietaisais ir įsijungti į skaitmeninį socialinį gyvenimą.

Antros vietos nugalėtojai – latviai su „Gamechanger Audio“, o tečios – norvegai su „Think Outside“, leidžiantys slidininkams atrasti geriausias bei saugiausias vietas savo sportui.

Šalia pagrindinio konkurso vyko ir du paraleliniai – investuotojų bei „INVIO challenge“. Į pastarąjį pateko ir Lietuvos komanda, tačiau pergalę teko atiduoti Kinijos pasiūlytam „ConfigReality“ – kitokiam požiūriui į virtualią realybę.

Konkurse būta ir naujovių: šiemet įsteigtas Nacionalinių partnerių simpatijos prizas. Jį laimėjo Suomija, pristačiusi „Myssyfarmi“, verslo modelį, kvestionuojantį aukštosios mados veikimo principus ir kuriantį darbo vietas vietos bendruomenei.

Nacionalinė kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacija tarptautinio konkurso „Kūrybinio verslo taurė“ nacionalinį atrankos etapą organizuoja jau penkerius metus. Atrankos nugalėtojas atstovauja Lietuvai tarptautinio konkurso, dar vadinamo kūrybinių industrijų pasaulio čempionatu, finale Kopenhagoje. Nacionalinio konkurso partneriai Lietuvoje yra „Versli Lietuva“ ir „Startup Lithuania“. Nacionalinį konkursą Lietuvoje dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!