Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/66110/dirbtiniam-intelektui-nera-ribu-prakalbino-siaures-pasvaiste/spausdinti/

Dirbtiniam intelektui nėra ribų: prakalbino Šiaurės pašvaistę

Publikuota: 2018-11-30 16:09
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Išgirsti, kaip skamba Šiaurės pašvaistė. Skamba utopiškai, tiesa? Šiuo magišku reginiu dabar galima ne tik grožėtis, bet ir jo pasiklausyti. „Huawei“ kompanijai bendradarbiaujant su pasaulinio lygio menininkais ir pasitelkus intelektualiojo telefono galimybes, Šiaurės pašvaistė atsiskleidė nauju pavidalu – pavirto į mistika dvelkiančią simfoniją. Anot Baltijos šalių vartotojų verslo grupės vadovo Yanfei, šis kūrinys iliustruoja begalinį dirbtinio intelekto potencialą ir dar kartą įrodo, kad technologijų pritaikymas nepaiso jokių barjerų.

Dirbtiniam intelektui nėra ribų: prakalbino Šiaurės pašvaistę

Norėdama pažymėti naujųjų flagmanų pasirodymą rinkoje, „Huawei“ nusprendė išbandyti įrenginyje įdiegto dirbtinio intelekto galimybes bei padaryti tai, kas galėtų nustebinti daugelį, t. y. užfiksuoti šviesos garsą. Įkvėpimo šiai idėjai įgyvendinti kūrėjai sėmėsi iš gamtos bei pasirinko vieną paslaptingiausių ir mistiškiausių gamtos reiškinių – Šiaurės pašvaistę.

Simfonija „Šviesų skambesys“ – tai kelių mėnesių trukmės menininkų ir technologijų ekspertų bendradarbiavimo vaisius. Anot Yanfei, realizuojant idėją norėta pademonstruoti, kaip žmonės gali išmokyti dirbtinį intelektą skaityti atvaizdus ir pagal juos sukurti naujus garsus.

„Mūsų pagrindinis tikslas buvo Norvegijoje užfiksuoti Šiaurės pašvaistę bei specialiai apmokyti dirbtinio intelekto sistemą, diegiamą ir išmaniuosiuose telefonuose, atpažinti esminius elementus įamžintuose vaizduose. Dar didesnis iššūkis buvo juos paversti atskirais muzikos elementais“, – kalba Yanfei.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!