Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/66026/tarptautine-kosmine-stotis-tarsi-laiko-kapsule-ten-vis-dar-yra-lanksciuju-diskeliu/spausdinti/

Tarptautinė kosminė stotis – tarsi laiko kapsulė: ten vis dar yra lanksčiųjų diskelių

Publikuota: 2018-11-24 13:16
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Panašu, kad Tarptautinei kosminei stočiai laikas atsikratyti senienų. Europos kosmoso agentūros astronautas Alexanderis Gerstas, kuris šiuo metu gyvena 400 km aukštyje virš žemės paviršiaus, stotyje atrado tikrą lanksčiųjų diskelių lobyną, kuris buvo paslėptas vienoje iš kosminių spintelių, rašo „The Verge“.

Lapkričio 20 d. buvo minimas šios kosminės laboratorijos dvidešimtmetis. Ta proga A. Gerstas socialiniame tinkle „Twitter“ išplatino nuotrauką su diskeliais, kurių jaunesni nei 30 metų kompiuterių naudotojai galbūt netgi nėra matę savo gyvenime.

„Kosminėje stotyje radau spintelę, kurios tikriausiai niekas nebuvo atidaręs jau ilgą laiką“, – rašė iš Vokietijos kilęs astronautas. Tarp šių diskelių pavyko rasti ne tik „Norton’s Utilities for Windows 95/98“ pagalbinių programų rinkinį, bet ir keletą diskelių, pažymėtų „Crew Personal Support Data Disk“. Veikiausiai jie priklausė buvusiems astronautams Williamui Sheperdui ir Sergejui Krikaliovui, kurie buvo pirmosios TKS misijos su įgula nariai .

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!