Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/65923/baltic-mobile-congress-verslo-ateitis-mobiliuosiuose-irenginiuose/spausdinti/

„Baltic Mobile Congress“: verslo ateitis mobiliuosiuose įrenginiuose

Publikuota: 2018-11-16 07:39
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tarptautinė naujausių mobiliųjų technologijų ir skaitmeninių inovacijų konferencija „Baltic Mobile Congress“ į „Siemens“ areną sutraukė daugiau kaip 500 verslo lyderių iš Baltijos regiono, Lenkijos, Čekijos, Skandinavijos ir kitų pasaulio šalių. Pirmą kartą Baltijos šalyse surengtoje konferencijoje buvo aptartos mobiliųjų technologijų ateities tendencijos, skirtos verslo stiprinimui.

„Baltic Mobile Congress“: verslo ateitis mobiliuosiuose įrenginiuose

„Samsung Electronics Baltics“ inicijuotame kongrese mobiliųjų technologijų ekspertai dalinosi sėkmės istorijomis ir įžvalgomis, kokią įtaką besikeičiančios technologijos turės verslo procesams.

Bene daugiausiai dėmesio konferencijoje susilaukė futuristo ir dirbtinio intelekto eksperto Michael Ludden pranešimas. Pasak jo, penkerių metų perspektyvoje neliks tokios srities, kurioje nebus pritaikytas dirbtinis intelektas. Viskas – nuo medicinos iki žaidimų, nuo verslo iki rinkodaros – neišvengiamai bus paveikta dirbtinio intelekto.

Taavi Kotka, buvęs Estijos vyriausybės vyriausiasis informacijos vadovas juokavo, kad valdžios institucijų darbuotojai turėtų sunerimti dėl sparčiai besivystančio dirbtinio intelekto. Anot jo, dirbtinį intelektą ir naujausias technologijas galima išnaudoti politikoje siekiant efektyvesnio valstybinių institucijų darbo. „Šiandien dirbtinis intelektas tampa sprendimų priėmimo būtinybe, o tai visiškai naujas elementas politikoje. Esu įsitikinęs, kad ateityje žmonės į valdžią rinks tuos, kurie yra pakankamai protingi, kad gebėtų dirbti su dirbtinio intelekto pateikta informacija ir galėtų greitai priimti bet kokius sprendimus“, – sako T. Kotka.

Konferencijoje taip pat apsilankė ir savo pastebėjimais apie besivystančias mobiliąsias technologijas, šios srities inovacijas ir tendencijas dalijosi „Samsung Electronics“ korporatyvinio verslo strategijų ir vystymo direktorius Nick Dawson, „Wolt“ vadovė Baltijos šalyse Liis Ristal, naujienų agentūros „Reuters“ komunikacijos vadovas David Crundwell, „Samsung Electronics“ verslo strategijos ir rinkodaros viceprezidentas Jeongwook Tak ir kiti sėkmingiausiose pasaulio įmonėse dirbantys pranešėjai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!