Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/65828/berlyno-energetikos-agentura-jau-11-aji-karta-apdovanos-geriausius-europos-energijos-paslaugu-sektoriaus-atstovus/spausdinti/

Berlyno Energetikos agentūra jau 11-ąjį kartą apdovanos geriausius Europos energijos paslaugų sektoriaus atstovus

Publikuota: 2018-11-08 19:44
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Europos miestai sparčiai auga, todėl efektyvus šilumos ir energijos naudojimas yra būtina sąlyga efektyviai ir tvariai miestų plėtrai. Įmonės, teikiančios, skatinančios ir įgyvendinančios aukštos kokybės energijos taupymo paslaugas, yra būtinos sėkmingam energijos vartojimo efektyvumo projektų įgyvendinimui. Siekiant pagerbti Europos energetinio efektyvumo srities lyderius, Europos energetikos paslaugų iniciatyva (European Energy Service Initiative) jau vienuoliktąjį kartą organizuoja Europos energijos taupymo paslaugų apdovanojimus.

Apdovanojimai bus skirstomi į tris kategorijas:

  • Geriausio energijos taupymo paslaugų skatintojo kategorijoje bus išskirti rinkoje aktyviai veikiantys tarpininkai ir (ar) konsultantai, prisidedantys prie sėkmingo energijos taupymo paslaugų taikymo ir šių paslaugų plėtros Europos regione.
  • Energijos taupymo paslaugų įmonės (ETPT), pristačiusios inovatyvias energijos taupymo priemones, prisiimančios riziką už sėkmingą šių priemonių įgyvendinimą bei rinkos plėtojimą, bus nominuotos Geriausio energijos taupymo paslaugų teikėjo kategorijoje.
  • Taip pat bus įvertinti įspūdingiausi projektai, kurie varžysis Geriausio energijos taupymo paslaugų projekto kategorijoje. Pagrindinis dėmesys bus skiriamas draugiškiems aplinkai, inovatyviems ir klientų poreikiams pritaikytiems projektams.

Europos energijos taupymo paslaugų apdovanojimai organizuojami kartu su ES projekto „GuarantEE“ partneriais, kuriame tarp 14 Europos šalių dalyvauja ir Lietuvą atstovaujanti Viešųjų investicijų plėtros agentūra (VIPA). Projekto partneriai dirba kartu, siekdami sukurti inovatyvius energijos taupymo paslaugų verslo ir finansavimo modelius energiją taupantiems projektams. Taip siekiama prisidėti prie energijos vartojimo efektyvumo pastatuose didinimo ir klimato apsaugos.

Renginio organizatorius Berlyno energetikos agentūra (BEA), kuri taip pat yra ir projekto „GuarantEE“ koordinatorius, paraiškas dalyvauti apdovanojimuose priima iki 2019 m. sausio 15 d. Paraiškos dokumentus ir papildomą informaciją taip pat rasite projekto „guarantEE“ interneto svetainėje.

Apdovanojimų nugalėtojus išrinks tarptautinė energetikos ekspertų komisija. Prizai nugalėtojams bus įteikti 2019 metų pradžioje Briuselyje vyksiančioje apdovanojimų ceremonijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!