Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/65810/vilniuje-vyks-didziausia-nato-tarptautine-energetiniu-sprendimu-konferencija-ir-paroda/spausdinti/

Vilniuje vyks didžiausia NATO tarptautinė energetinių sprendimų konferencija ir paroda

Publikuota: 2018-11-08 09:18
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

NATO Energetinio saugumo kompetencijos centras lapkričio 14–16 dienomis rengia tarptautinę konferenciją ir parodą „Išmanieji energetikos sprendimai karyboje“ (angl. Innovative Energy Solutions for Military Applications) (IESMA 2018). Renginys vyks Lietuvos parodų ir verslo centre LITEXPO, Vilniuje. Jame NATO valstybės, partnerės ir jų įmonės pristatys modernias energetinio efektyvumo didinimo technologijas ir gaminius, padedančius stiprinti saugumą, karinius pajėgumus ir atsparumą kylančioms grėsmėms.

„Tikimės, kad ši tarptautinė konferencija suteiks galimybę specialistams iš akademinio, verslo ir karinio sektorių keistis informacija apie geriausią praktiką, sprendimus ir technologijas tobulinant energetinį efektyvumą karyboje, siekiant pagerinti karinių pajėgų operacines galimybes, padidinti jų veikimo nuotolį ir mobilumą dabartinėje ir ateities saugumo aplinkoje“, – sako NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro direktorius pulkininkas Romualdas Petkevičius.

Renginio atidarymo kalbas lapkričio 14 d. sakys Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas, krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas, užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius. Savo pranešimus pristatys įvairių tarptautinių kompanijų atstovai ir aukšto lygio kariuomenės ir vyriausybinio sektoriaus pareigūnai: NATO Gynybos planavimo tarnybos viršininko pavaduotojas, NATO vadavietės aukščiausiasis pajėgų vadas oro pajėgų komandoras Ralph W. Reefman, JAV Operacinės energetikos politikos direktorius ir štabo viršininkas, Oro pajėgų sekretoriaus padėjėjo pavaduotojas Michael Penland, Inžinerijos ir plėtros skyriaus tarptautinių stebėjimo sistemų skyriaus, Visuotinio branduolinių bandymų uždraudimo sutarties organizacijos Austrijoje seisminės inžinerijos specialistas Marián Jusko, NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro direktorius pulkininkas Romualdas Petkevičius ir kiti.

Parodos eksponentų sąraše – plačiai žinomi pasaulio pramonės lyderiai: „Siemens Building Technologies“ (Vokietija), „G&G Partners“ (Italija), „Triogen BV“ (Nyderlandai), „Procontain“ (Prancūzija) „Pfisterer“ (Vokietija), kt.

Konferenciją organizuoja NATO Energetinio saugumo kompetencijos centras ir Gruzijos mokslinių tyrimų centras prie Gynybos ministerijos DELTA. Renginį remia NATO Naujų iššūkių saugumo skyrius ir NATO programa „Mokslas taikai ir saugumui“ (angl. NATO‘s Emerging Security Challenges Division, Science for Peace and Security Programme).

Konferencija ir paroda „IESMA 2018“ atspindi NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro veiklos esmę – centras ir IESMA 2018 apjungia akademinį pasaulį, verslo pasaulį ir kariuomenę. Bendro darbo dėka yra išgryninamos naujausia energetinio efektyvumo know-how, ekspertizė ir strategija. Visos trys pusės randa bendradarbiavimo taškų, planuoja strategiją į ateitį. Centras taip pat žvelgia į makro lygį, tai yra, kaip energetiniai ištekliai ir jų paskirstymas daro įtaką šalių saugumui ir pažeidžiamumui geopolitine prasme. Centro darbuotojai atlieka tyrimus apie energetinį saugumą pasaulyje, analizuoja kaip energetinių resursų paskirstymas daro įtaką NATO sąjungininkams ir partneriams.

NATO energetinio saugumo kompetencijos centras į renginį kviečia atvykti visus, kurie domisi saugumu, energetikos sritimi ar naujausiomis technologijomis. Įėjimas nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!