Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/65763/gameon-metu-apdovanoti-geriausi-2018-m-lietuvos-zaidimai/spausdinti/

„GameOn“ metu apdovanoti geriausi 2018 m. Lietuvos žaidimai

Publikuota: 2018-11-05 18:20
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Savaitgalį vykusiame didžiausiame Baltijos šalyse žaidimų kultūros renginyje „GameOn“ paskelbti geriausi Lietuvos žaidimai ir apdovanoti jų kūrėjai. Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos (LŽKA) organizuojami „LT Game Awards“ įvyko ketvirtąjį kartą. Renginio metu buvo apdovanoti žaidimai šešiose kategorijose bei įteiktas apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos žaidimų industrijai. Apdovanojimai skirti paminėti išskirtinį profesionalumą, inovacijas ir aukščiausius pasiekimus vaizdo žaidimų kūrimo industrijoje Lietuvoje.

Geriausio Game Jam žaidimo nominacija yra skirta Game Jam dalyviams, kurie sukūrė žaidimus vos per vieną savaitgalį. Apdovanojimas už geriausią Game Jam žaidimą buvo įteiktas Matui Kutkai ir Thomui Tumosai už sukurtą virtualios realybės žaidimą „Binge Runner“. Geriausio meninio stiliaus apdovanojimas atiteko Urtčiui Šulinskui ir Marijai Smirnovaitei už iliustracijomis turtingą stalo žaidimą „Story Chest“ (liet. „Pasakų Skrynelė“). Geriausio žaidimo asmeniniam kompiuteriui apdovanojimą pelnė „Applava“ už spalvingą ir nuotykių gausų žaidimą – „Blazing Beaks“.

Metų žaidimo titulu vainikuotas „Nordcurrent“ įtampos ir paslapčių kupinas detektyvinis žaidimas „Murder in the Alps“, šių metų ceremonijoje pelnęs dar du apdovanojimus – geriausią garso dizainą bei geriausią žaidimą išmaniesiems įrenginiams. Specialusis apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos žaidimų industrijai buvo skirtas Renaldui Ziomai už įkvėpimą, skatinimą kurti ir ilgametį indėlį į Lietuvos žaidimų industriją. Šiuo metu R. Zioma dirba „Unity Technologies“ su dirbtiniu intelektu ir automatinio mokymuosi (angl. machine learning) pritaikymu žaidimų kūrime ir testavime „UNITY“ žaidimų kūrimo variklyje.

Į šių metų apdovanojimus pretendavo iš viso 22 žaidimai ir pagal kategorijas atrinkti nominantai, o šaunioji „LT Game Awards“ komisija išrinko laureatus. Apdovanojimų komisiją sudarė: informatikos mokslų daktaras, „Unity Technologies“ dirbtinio intelekto specialistas Mantas Puida, industrijos veteranas ir „GOTO Labs“ bendraįkūrėjas Tomas Jakubauskas, studijos „Tag of Joy“ bendraįkūrėjas ir vadovas Šarūnas Ledas, dirbtinio intelekto tyrinėtojas kompanijoje „Unity Technologies“ Renaldui Zioma, grafikos dailininkė ir iliustratorė Eglė Zioma, nepriklausomas žaidimų kūrėjas Aurimas Garuolis ir žaidimų inudstrijos apžvalgininkas bei kritikas Artūras Rumiancevas.

„Šiuo renginiu Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija populiarina žaidimų kūrimą Lietuvoje, skatina įvertinti lietuvių išleistus žaidimus ir motyvuoti kūrėjus ambicingiems projektams“ – teigia LŽKA direktorius Gediminas Tarasevičius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!