Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/65593/mokslo-ir-verslo-bendradarbiavimas-kaip-skaitmenizacija-pakeis-verslo-rinka/spausdinti/

Mokslo ir verslo bendradarbiavimas: kaip skaitmenizacija pakeis verslo rinką?

Publikuota: 2018-10-19 17:17
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Skaitmeninės technologijos formuoja ateities rinką, todėl temos apie robotiką, pramonės skaitmenizavimą, pramonės revoliuciją tampa kertinėmis viešoje erdvėje. Vis dažniau diskutuojama ir apie aukštųjų mokyklų, verslo bei pramonės bendradarbiavimą, jo teikiamą abipusę naudą tiek studentams, tiek įmonėms. Apie neišvengiamus skaitmenizacijos procesus ir ko reikia verslui atsakymų bus ieškoma spalio 23 d. Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) vyksiančioje konferencijoje „Kokių tyrimų verslui reikia iš tikrųjų?“.

Mokslo ir verslo bendradarbiavimas: kaip skaitmenizacija pakeis verslo rinką?

Paskatinti jaunųjų tyrėjų ir verslo glaudesnį bendradarbiavimą – esminis organizuojamos konferencijos tikslas. Siekiama, kad jaunieji tyrėjai geriau suprastų „Ateities gamybos fabrikų“ skaitmeninius poreikius, vykstančius transformacijos procesus ir savo studijų tiriamuosius darbus rengtų tikslingai, atsižvelgiant į verslo tiriamųjų darbų praktinį poreikį.

Konferencijoje savo patirtimi dalinsis bei apie ateities gamybą, skaitmeninius sprendimus ir produktus verslui pasakos lektorius iš Vokietijos Philipp Ramin. „Konferencijos metu aptarsime daugelį mokslui ir verslui aktualių temų: skaitmenizacija 4.0, industrija, verslo perspektyvos. Siekiant prisitaikyti prie sparčiai besikeičiančio pasaulio, svarbus tampa mokslo ir verslo bendradarbiavimas bei žinojimas, kokią įtaką skaitmenizacijos procesai daro naujų verslo modelių atsiradimui, kokių pramonės specialistų reikės artimiausiu metu. Verslui reikia įvairių mokslo tyrimų, naujų idėjų, todėl mokslo ir verslo partnerystė yra sėkmingos ateities garantas“, – teigia Philipp Ramin.

Mokslo ir verslo bendradarbiavimas yra svarbi inovacijų dalis, kuria siekiama, kad studentų moksliniai tyrimai ir verslas būtų vystomi inovacijų kryptimi. Mokslininkai jaučia pilietinę atsakomybę ir pareigą pasidalinti savo žiniomis ir kompetencijomis su visuomene. Be to, tai tampa itin efektyvu bendradarbiaujant su verslu, nes atsiranda galimybė realizuoti savo idėjas.

Šiandien pastebime, kad įmonės ieško novatoriškų sprendimų pasitelkdamos vadybines ir technologines naujoves, kurios padėtų tapti dar konkurencingesnėms globalios ekonomikos sąlygomis. Tolygiai didėja ir įmonių reikalavimai partneriams, paslaugų tiekėjams ir darbuotojų kompetencijai. Iš jaunų specialistų reikalaujama, jog jie ne tik išmanytų tiesioginį darbą, bet ir domėtųsi technologijų ir skaitmenizacijos tendencijomis.

Vyksiančioje konferencijoje bus organizuojama ir diskusija su verslo lyderiais apie tai, kokių mokslinių tyrimų reikia verslui. Diskusijos dalyviai kalbėsis apie įmonių tipines problemas skaitmeninės transformacijos srityje bei pasiūlys galimas aktualias tyrimų temas. Diskusijoje dalyvaus verslo lyderiai, atstovaujantys šioms įmonėms: UAB „Baltik vairas“, UAB „Elinta“, AB „Lietuvos energija“, UAB „Baltec CNC Technologies“, UAB „Technogaja“, UAB „Aedilis“, UAB „Proftools“.

Konferencijose įgytas žinias skaitmenizacijos tema magistro ir daktaro laipsnio siekiantys studentai galės pritaikyti antrojo etapo metu – tiriamųjų darbų idėjų konkurse „Mokslas-Verslui“. Konkurso geriausių dviejų iniciatyvų autoriai bus apdovanoti rėmėjų įsteigtais prizais: 500 eurų stipendija ir 1000 eurų vertės „Industry 4.0“ mokymų krepšeliu, taip pat sulauks ekspertų rekomendacijų praktiniam idėjos įgyvendinimui verslo įmonėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!