Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/65515/buvusi-stepheno-hawkingo-zmona-pasmerke-filmo-apie-geniju-kurejus/spausdinti/

Buvusi Stepheno Hawkingo žmona pasmerkė filmo apie genijų kūrėjus

Publikuota: 2018-10-15 16:32
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Pirmoji mokslininko Stepheno Hawkingo žmona teigia, kad juosta „Visko teorija“ pilna klaidų, ir visus paragino „jokiais būdais netikėti tuo, ką rodo filmuose“, rašo news.com.au.

„The Sun“ skelbia, kad Jane Hawking, santuokoje su vienu garsiausių pasaulio mokslininkų pragyvenusi trisdešimt metų, o filme pagrindinius vaidmenis sukūrę Eddie Redmayne‘as ir Felicity Jones „buvo labai netikroviški“. 2014 metų filmas buvo paremtas moters memuarais „Travelling to Infinity“, jame pasakojama apie jos gyvenimą su S. Hawkingu nuo pat jų pažinties 1962 metais.

Nepaisant to, ji teigia, kad juostoje buvo pakeista ir iškraipyta nemažai biografinių detalių, dalies iš viso atsisakyta taupant laiką. Moteris teigia prašiusi prodiuserių atsižvelgti į jos pastabas ir ištaisyti neatitikimus, tačiau jos pageidavimai buvo ignoruoti. Štai ką sako 74 metų moteris: „Žinojau, kad jei filme pasitaikys klaidų, jos ten užsiliks visam laikui. Deja, taip ir nutiko. Mane tai labai liūdina ir glumina, nenorėjau, kad nutiktų nieko panašaus. Jokiais būdais netikėkite tuo, ką rodo filmuose“.

J. Hawking, su fiziku susilaukusi trijų vaikų, paaiškino, kaip biografinėje juostoje perpasakota jų pažinties istorija. Tai iš tikrųjų įvyko jų gimtajame Sent Olbanso mieste, o ne Kembridže, kaip kad teigiama filme. Moteris papasakojo, kiek savo gyvenimo jie praleido keliaudami po mokslines konferencijas, tačiau filme apie tai neužsimenama nė žodeliu. J. Hawking taip pat nusivylė, kad juostoje ignoruojami ir jos tėvai, jai labai daug padėję vyro ligos akivaizdoje.

Įspūdžiais apie ją nuvylusį filmą moteris pasidalijo „Henley“ literatūros festivalyje, kur pristatė savo antrąjį romaną „Cry to Dream Again“. Jos teigimu, pačiam mokslininkui filmas patikęs, jis nesukęs galvos dėl neatitikimų, tačiau išsakė vieną vienintelę pastabą – norėjęs, kad juostoje būtų daugiau mokslo. J. Hawking jautriai prisiminė savo buvusio vyro mirtį: „Stephenui 1963 metais medikai gyventi davė vos dvejus metus, tačiau jis drąsiai su liga kovojo labai ilgai. Jis buvo tarsi parklupdytas milžinas, buvome tikri, kad jis nemirtingas. Esu tikra, kad taip galvojo visi, kurie jį pažinojo“. Pora atskirai apsigyveno 1990 metais, oficialiai skyrybos įformintos 1995 metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!