Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/65270/lietuva-ir-norvegija-jungia-inovaciju-savaites-renginiai/spausdinti/

Lietuvą ir Norvegiją jungia Inovacijų savaitės renginiai

Publikuota: 2018-09-26 17:47
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šią savaitę Norvegijoje, Osle, kaip ir Lietuvoje, vyksta Inovacijų savaitės festivalis. Oslo mieste šis renginys organizuojamas jau 14-ą kartą, kuris suburia daugiau kaip 10 tūkstančių dalyvių iš Norvegijos ir kitų valstybių. Jos metu skiriamas didžiausias dėmesys verslumo, darnaus vystymosi, technologijų ir inovacijų temoms.

Rugsėjo 26 d. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kartu su Lietuvos profesionalų klubu Osle ir kitais svarbiais partneriais – Ūkio ministerija, Lietuvos-Norvegijos verslo rūmais ir LR ambasada Norvegijos Karalystėje, asociacija INFOBALT, „Blockchain Centre Vilnius“ Oslo inovacijos savaitės metu organizuoja du renginius inovatyviam verslui, kurių temos – papildytoji ir virtuali realybė („Kelias į gerovę per PR/VR“), „blockchain“ technologijos („Kripto-visuomenė: ar mes pasiruošę?“).

„Džiugu, kad Lietuva šiais metais taip solidžiai atstovaujama Oslo inovacijų savaitėje. Turime net du Lietuvos pažangių technologijų potencialą pristatančius renginius. Tai iliustruoja, kad užaugome kaip moderni visuomenė ir valstybė, pasirengusi šuoliui į XXI amžiaus ekonomiką, kur lemiamą vaidmenį vaidina ne gamtiniai, o žmogiškieji, intelekto resursai“, – sako LR ambasadorius Norvegijos Karalystėje Jonas Paslauskas.

„Virtualios realybės ir žaidimų technologijos sritys auga sparčiais tempais ir integruojasi į vis daugiau pritaikymo sričių: nuo medicinos iki aviacijos. Kartu su kitomis pažangiomis technologijų naujovėmis, tokiomis kaip daiktų internetas ir dirbtinis intelektas, artimiausioje ateityje iš esmės pakeis esamus verslo modelius“, – komentuoja MITA direktorius Kęstutis Šetkus.

Rugsėjo 26 d. Oslo inovacijos savaitės metu planuojami renginiai turi ambicingą tikslą – ištirti ir atskleisti šių technologijų potencialą spręsti problemas, susijusias su darnaus vystymosi tikslais: klimato kaita, žmonių socialine gerove, sveika gyvensena. Produktai, pagaminti pasitelkus minėtas technologijas, gali pagerinti žmonių sveikatą, padidinti atsinaujinančios energijos naudojimą ar net skatinti tvarių produktų finansavimą.

Renginių metu Lietuvos pažangios bendrovės, tokios kaip „Telesoftas“, „SneakyBox“ pristato savo naujausius pasiekimus ir jų poveikį mūsų kasdieniam gyvenimui. Vyksta interaktyvios diskusijos, B2B susitikimai, verslas turi galimybę susirasti partnerių iš Norvegijos bei kitų šalių naujiems projektams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!