Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/65195/olandu-it-profesionalai-kaune-vertina-sinergija-ir-jaunus-talentus/spausdinti/

Olandų IT profesionalai Kaune vertina sinergiją ir jaunus talentus

Publikuota: 2018-09-21 08:13
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vos prieš pusmetį oficialiai paskelbusi apie planus kurtis Kaune, Nyderlandų IT bendrovė „Centric“ jau kviečia į pokalbius potencialius darbuotojus. Formuoti verslo centre „Kauno dokas“ įsikūrusios „Centric IT Solutions Lithuania“ komandą lietuviams padeda kolegos iš centrinės būstinės Nyderlanduose ir padalinio Rumunijoje. Antrame pagal dydį šios šalies mieste Jasai „Centric“ kompanijos padalinys veikia jau septynerius metus.

„Siekiame, kad padalinys Kaune būtų tarptautinis ir gyventų tomis pačiomis vertybėmis, kurias puoselėja mūsų kolegos svetur, tad labai malonu veiklos pradžioje sulaukti pagalbos – kolegos iš kitų „Centric“ padalinių padeda mums rasti atspirties tašką“, – sakė „Centric IT Solutions Lithuania“ šalies vadovas Paulius Samoška.

„Centric“ – viena iš pirmaujančių programinės įrangos ir IT sprendimų tiekėjų Europoje. Anot Kaune jau ne pirmą kartą viešinčio „Centric“ technologijų direktoriaus Freddie Veltmaato, išlikti pirmose pozicijose kompanijai padeda naujovėms atviras jos kolektyvas. „Kalbėdamasis su potencialiais darbuotojais kreipiu dėmesį ne į jų diplomų skaičių – manau, svarbiausia šiuolaikiniame gyvenime yra aistra, su kuria gali pasiekti savo tikslą bet kurioje sferoje“, – pasakojo jau tris dešimtmečius kompanijoje dirbantis olandas.

„Pirmiausia, ką sužinojau apie jūsų miestą – tai Kauno technologijos universitetas. Praėjusį rudenį teko dalyvauti KTU karjeros dienose, kurios man padarė didelį įspūdį“, – neslėpė Alexandru Manoila iš Rumunijos, į naująjį padalinį Lietuvoje atvykęs padirbėti operacijų vadovu.

Manoila taip pat teigia, kad Kaune jį žavi tradicijų ir šiuolaikiškumo sinergija, kurią jis pastebi tiek urbanistiniame miesto audinyje, tiek bendravimo kultūroje: „Bendraudamas su studentais jų, dvidešimtmečių, akyse pastebėjau ugnelę, norą dirbti, jie man uždavinėjo labai rimtus klausimus.“

„Centric“ Rumunijos regiono vadovas Andrei Spitelnicu irgi įsidėmėjo Kauno studentų smalsumą ir šiuolaikiškumą: „Įspūdį padarė ir kauniečių anglų kalbos žinios bei entuziazmas mokytis.“ A. Spitelnicu taip pat pasidalino įžvalgomis apie tai, kokių savybių reikia norint gerai jaustis „Centric“ šeimoje, nesvarbu, kokioje pozicijoje dirbtum: „Asmenyje turi derėti du dalykai – tai proaktyvumas ir mokėjimas dirbti komandoje.“

Bendradarbiavimą su Kauno technologijos universitetu oficialiai pradėjusi „Centric IT Solutions Lithuania“ dalyvaus ir šių metų KTU „Wanted“ karjeros dienose. Jos Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks spalio 24 d.

Šiuo metu „Centric IT Solutions Lithuania“ ieško duomenų inžinierių, kiekybinių duomenų analitikų, debesų platformos inžinierių. Kompanijos atstovai tikisi, kad iki metų pabaigos erdviame biure su vaizdu į Nerį darbuosis bent trisdešimt žmonių, o per trejus metus planuojama įdarbinti 250 specialistų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!