Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/65117/sestadieni-kaune-mokslo-ir-inovaciju-muge-seimoms/spausdinti/

Šeštadienį Kaune – mokslo ir inovacijų mugė šeimoms

Publikuota: 2018-09-14 14:42
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Rugsėjo 15 d. jaunieji kauniečiai bei miesto svečiai turės galimybę pasinerti į atradimų kupiną mokslo pasaulį, dalyvauti įspūdinguose eksperimentuose bei kūrybinėse dirbtuvėse – ir tai tik dalis prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ vyksiančios nemokamos mokslo ir inovacijų mugės „Mūsų ateities pasaulis“ programos.

„Norime parodyti žmonėms, kad mokslas nėra nuobodus, kaip kartais vis dar galvojama, tai smagus ir kūrybingumo reikalaujantis bei lavinantis užsiėmimas“, – sako mokslo mugę rengiančios VšĮ „Mokslas ir inovacijos visuomenei“ vadovė Lina Venslovaitė.

Šventės organizatorė žada, kad intriguojančių užsiėmimų mokslo ir inovacijų mugėje suras įvairiausių interesų turintys žmonės. „Mugės metu surengsime mokslo šou, kurio metu sudėtingi dalykai bus atskleisti paprastai ir patraukliai. Galėsite pasinerti į fizikos, chemijos, biologijos mokslų eksperimentus, tikrai neliksite abejingi optikos bandymams, mikroorganizmų ant kiekvieno iš mūsų rankų paieškai ir tai tik dalis to, ką ketiname parodyti“, – pasakoja L. Venslovaitė.

Mokslo šventė vyks prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“. Pasak jau trejus metus įvairius mokslo populiarinimo renginius organizuojančios visuomenininkės, „Mega“ šiam renginiui pasirinkta dėl gausios ir itin patrauklios inovacijų bei edukacinių pramogų pasiūlos savo kasdieniams lankytojams: prekybos ir laisvalaikio centre įsikūręs didžiausias Baltijos šalyse vaikų edukacinis pramogų centras „CurioCity“, pirmasis Lietuvoje kontaktinis zoologijos sodas „ZooPark“, inovacijas savo veikloje kasdien taiko sporto, reabilitacijos ir sveikatingumo centras „VS-Fitness“. Šių „Megoje“ veikiančių operatorių komandos taip pat aktyviai dalyvaus mugėje.

„Džiaugiamės, jog Lietuvoje vykstančios mokslo, inovacijų mugės bei renginiai dažniausiai organizuojami prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“, didžiuojamės galėdami tapti nekomercinių edukacinių renginių dalimi. Šį šeštadienį jaunuosius mokslininkus ir jų tėvelius pasitiksianti mugė – puiki proga kokybiškam ir įdomiam šeimos laisvalaikiui“, – sakė bendrovės „Baltic RED“, valdančios prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“, marketingo departamento vadovė Ieva Goštautaitė-Gedutė.

Vieną įdomiausių patirčių žada Kauno technologijos universiteto komanda, mugės metu ketinanti pademonstruoti virtualios realybės galimybes. „Pasitelkę specialią įrangą, lankytojai galės patirti, ką reiškia pilotuoti parasparnį ar čiuožti kalnų slidėmis, pajuntant viską, ką jaučia iš tikrųjų tai darantys žmonės“, – pasakoja KTU Studijų informacijos skyriaus vadovė Aurelija Naseckaitė.

Taip pat, „Megoje“ organizuojamoje mugėje KTU įrengs inžinerijos dirbtuves „FabLab“, kur bus galima susipažinti su mikroschemomis, išklausius instruktažą pabandyti jas lituoti bei pagaminti nesudėtingus įrenginius.

Mugėje dalyvausiančios Kauno kolegijos komanda ketina įkurti maisto kvapų laboratoriją, leisiančią ne tik pamaloninti uoslę įvairiais maisto kvapais, jų mišiniais, bet ir pačiam pabandyti sukurti unikalius kvapus. Kauno kolegijos medicinos fakulteto atstovai lankytojus supažindins su ant rankų gyvenančiais mikroorganizmais ir išmokys, kaip tinkamai nusiplauti rankas.

Savo stendus mugėje taip pat turės ir Kauno Jėzuitų, „Saulės“, „Varpo“, „Vyturio“, VDU „Rasos“ gimnazijos, Anykščių Jono Biliūno gimnazija, Punsko (Lenkija) Kovo 11-osios bendrojo lavinimo licėjus, VDU Gamtos mokslų fakultetas, savo programą pristatys Lietuvos zoologijos sodas.

Smalsiausiems dalyviams, kuriems nepakaks pramogų mugės erdvėje, bus rengiamos nemokamos ekskursijos į vaikų edukacinį pramogų centrą „CurioCity“ bei sporto ir sveikatingumo centrą „VS-Fitness“. Į šias ekskursijas jau vykdoma išankstinė registracija.

Prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ mokslo ir inovacijų mugė „Mūsų ateities pasaulis“ vyks š. m. rugsėjo 15-ąją, šeštadienį, nuo 12 iki 16 val. Renginys nemokamas. Projektą organizuoja viešoji įstaiga „Mokslas ir inovacijos visuomenei“, projektą finansuoja Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!