Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/65105/lietuvos-geologijos-tarnyba-perima-ignalinos-ae-seisminio-stebejimo-stotis/spausdinti/

Lietuvos geologijos tarnyba perima Ignalinos AE seisminio stebėjimo stotis

Publikuota: 2018-09-13 21:41
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LR aplinkos ministerija

Lietuvos geologijos tarnyba prie Aplinkos ministerijos (LGT) pradėjo keturių Ignalinos atominės elektrinės seisminio stebėjimo stočių perėmimo procedūras.

Šios stotys, uždarant jėgainę, perimamos siekiant, kaip sakė laikinoji LGT vadovė Jolanta Čižienė, užtikrinti nepertraukiamą valstybinį seismologinį monitoringą ir išlaikyti tolygų jo tinklą.

Lietuvos geologijos tarnyba perima Ignalinos AE seisminio stebėjimo stotis

Ignalinos AE seismologinio monitoringo sistema buvo įrengta 1999 m. ir pritaikyta valstybiniam Lietuvos teritorijos seismologiniam monitoringui, kurį atlieka LGT. Šią sistemą sudarė keturi seismometrai, įrengti šio monitoringo stotyse Didžiasalyje, Ignalinoje, Salake bei Zarasuose, ir AE reaktoriaus pastatų monitoringo sistema.

Seismologinio monitoringo duomenys naudojami planuojant valstybei svarbių objektų statybą, užtikrinant jų eksploatacijos saugumą. Šiais duomenimis keičiantis su kitomis valstybėmis, užtikrinamas tarptautinių įsipareigojimų vykdymas. Todėl ir seisminiu požiūriu palyginti stabiliame mūsų regione yra svarbu stebėti ir vertinti seismingumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!