Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/65065/kaip-raketos-startas-atrodo-is-kosmoso-geriau-nei-galima-butu-tiketis/spausdinti/

Kaip raketos startas atrodo iš kosmoso? Geriau nei galima būtų tikėtis!

Publikuota: 2018-09-12 09:26
Tematika: Įvykiai, renginiai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Praėjusį savaitgalį Kinijos kosmoso pramonės startuolis „OneSpace“ iš paleidimo aikštelės Gobio dykumoje iškėlė raketą, kurios startą nufilmavo 534 km aukštyje virš Žemės besisukantis palydovas, rašo „The Verge“.

„OneSpace“ šiuo startu bandė savo raketos OS-X1 kieto kuro variklį. Raketa pakilo iš Žiukvano Palydovų iškėlimo centro ir pasiekė suborbitinį 35 km aukštį. Startą filmavo Kinijos palydovas „Jilin-1“, o vaizdo įrašas vėliau buvo išplatintas Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“ ir pasauliniame jo analoge „Twitter“.

„OneSpace“ yra privati kiniška kosminių skrydžių įmonė, bandanti pradėti veiklą rinkoje, kur dominuoja vyriausybinė kosmoso agentūra. „OneSpace“ vadovas Shu Changas valstybės kontroliuojamam naujienų šaltiniui „China Daily“ sakė norįs, kad jo įmonė taptų „vienu iš didžiausių mažųjų palydovų iškėlėjų pasaulyje“ ir kad jau 2019 m. ketina atlikti 10 raketų startų.

Rugsėjo mėnesį „OneSpace“ tapo pirmąja privačia Kinijos įmone, kuriai pavyko iškelti raketą. Tačiau iki šiol abu šios įmonės skrydžiai sutartinės kosmoso ribos – 100 km aukščio – nepasiekė. Įmonės vadovas žada, kad pirmas skrydis, kirsiantis ir šią ribą, bus įvykdytas dar šiais metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!