Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/64796/pristatyti-ambicingi-nasa-planai-2024-aisiais-ikurti-menulio-stoti/spausdinti/

Pristatyti ambicingi NASA planai 2024-aisiais įkurti Mėnulio stotį

Publikuota: 2018-08-22 20:35
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT TV naujienų tarnyba, LRT.lt

Amerikos prezidento paskirtas administratorius organizacijai NASA Jimas Bridenstine`as žiniasklaidai pristatė planus 2024-aisiais įkurti Mėnulio stotį. Tai esą daryti verta, nes mokslininkai turi vis daugiau duomenų apie Žemės palydove slypintį, į ledą sustingusį vandenį. Šią savaitę nuo 2008-ųjų keltą hipotezę apie vandenį Mėnulyje patvirtino pirmi apčiuopiami įrodymai.

Istoriniams Neilo Armstrongo žodžiams apie pirmą mažą žingsnelį Mėnulyje, prilygstantį visos žmonijos šuoliui, po pusantrų metų jau bus pusė amžiaus. Tiek daug laiko praėjo nuo kelerius metus trukusios amerikiečių „Apollo“ programos. Per ją Mėnulio paviršiumi vaikščiojo 12 žmonių. Jų vaikščios ir daugiau, Amerikos prezidento pažadą pakartojo NASA paskirtas administratorius. Bet iš pradžių amerikiečiai 2004-aisiais įkurs aplink Mėnulį besisukančią stotį. Jai kurti būtinas erdvėlaivis dar konstruojamas, po dvejų metų atliks pirmą skrydį, o tada pradės skraidyti į Mėnulį, gabendamas stočiai dalis.

2022-aisiais Mėnulio orbitą pasieksime su SLS raketa, skirta tolimoms kelionėms po kosmosą. Kalbu apie didžiausią žmonijos istorijoje sukurtą raketą. Ji aukštesnė už Laisvės statulą“, – sakė J. Bridenstine`as.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!