Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/64672/jav-kurs-kosmine-kariuomene/spausdinti/

JAV kurs kosminę kariuomenę

Publikuota: 2018-08-13 08:33
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Per apsilankymą Pentagone Jungtinių Valstijų viceprezidentas Mike`as Pence`as patvirtino prezidento Donaldo Trumpo planus po poros metų įkurti šeštąją Jungtinių Valstijų kariuomenės šaką – kosmines pajėgas.

Nors šiam planui reikia Kongreso pritarimo ir nemaža dalis aukšto rango kariškių abejoja dabar kosminius reikalus kuruojančių oro pajėgų skaldymu bei išlaidų dėl papildomos biurokratijos, M. Pence`as pareiškė, kad kosminės pajėgos gyvybiškai svarbios siekiant išlaikyti Jungtinių Valstijų karinį pranašumą.

„Tai, kas anksčiau buvo taiku ir dėl ko nebuvo varžomasi, dabar tapo priešiška. Šiandien kitos šalys siekia sutrikdyti mūsų kosmines sistemas ir meta iššūkį Amerikos pranašumui kosmose kaip niekad anksčiau.

Daug metų tokios šalys kaip Rusija ir Kinija bei Šiaurės Korėja ir Iranas kūrė ginklus, kurie slopintų ir išjungtų mūsų navigacijos ir ryšių palydovus, naudodami elektronines atakas nuo Žemės paviršiaus. Bet pastaruoju metu mūsų priešininkai stengiasi iškelti naujus ginklus tiesiai į kosmosą“, – sakė JAV viceprezidentas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!