Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/64551/lietuvos-studentai-kvieciami-jungtis-prie-cern-kolektyvo/spausdinti/

Lietuvos studentai kviečiami jungtis prie CERN kolektyvo

Publikuota: 2018-08-01 16:14
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacija (CERN) studentus iš Lietuvos kviečia dirbti, stažuotis ir praktikuotis didžiausioje pasaulyje dalelių fizikos laboratorijoje. Tai – unikali galimybė studentams ir įvairių sričių specialistams iš arčiau susipažinti su pažangiausius mokslinius tyrimus atliekančios laboratorijos darbu ir įgyti profesinės patirties tarptautiniame kolektyve.

„Lietuvos narystė CERN studentams leidžia pretenduoti į šios organizacijos apmokamas stažuotes jos laboratorijoje prie Ženevos. CERN studentų ir doktorantų programos skatina ne tik fizikų, bet įvairių krypčių būsimųjų specialistų stažuotes organizacijoje – tiek techninių, tiek administracinių ir socialinių specialybių, – teigia Vilniaus universiteto (VU) Teorinės fizikos ir astronomijos instituto mokslininkas, Lietuvos atstovas CERN Taryboje dr. Andrius Juodagalvis. – Paraiškas dažniausiai teikia Lietuvos informacinių technologijų studentai, tačiau praktiką gali atlikti ir būsimieji inžinerinių statinių projektuotojai, elektros tiekimo linijų, robotikos specialistai, jau nekalbant apie fizikus.“

CERN valstybių narių studentams siūlo vasaros, doktorantūros studijų, administracinio darbo praktikos, bendradarbiavimo ir techninių mokslų studentų programas. Pagal šias programas visame pasaulyje žinomoje mokslo organizacijoje galima praleisti nuo 2 iki 36 mėnesių. Plačiau apie galimybes skelbiama Vilniaus universiteto Branduolių ir elementariųjų dalelių fizikos centro tinklalapyje.

Šiuo metu CERN‘e dirba apie 2500 nuolatinių darbuotojų iš 21 šalies narės ir daugiau kaip 12 tūkst. vizituojančių mokslininkų, atstovaujančių 608 universitetams ir mokslo institutams iš 113 pasaulio šalių. Dauguma darbuotojų nėra fizikai.

Europos branduolinių mokslinių tyrimų centre mokslininkai bando suprasti ir visuomenei paaiškinti, kas yra materija, kaip jos dalelės sąveikauja tarpusavyje, kaip ir kodėl veikia Visata. CERN‘e ne tik atliekami moksliniai tyrimai, dirba esami ir būsimi mokslininkai, inžinieriai, IT specialistai bei praktikantai. Čia nuolat vykdomos įvairios programos, kurių tikslas – populiarinti fizikos, ypač dalelių fizikos, sritį pasaulyje, stiprinti Europos mokymo kokybę. Fundamentaliaisiais tyrimais siekiama aptikti tai, ko neįmanoma numatyti, kartu tobulinant ir praktinius dalykus – kuriant reikalingas technologijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!