Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/64472/telia-vartotojai-skundziasi-i-pagalbos-centra-prisiskambinti-neimanoma/spausdinti/

„Telia“ vartotojai skundžiasi: į pagalbos centrą prisiskambinti neįmanoma

Publikuota: 2018-07-25 13:20
Tematika: Įvykiai, renginiai
Autorius: Vaidas Neverauskas
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Mobiliojo ryšio operatoriaus „Telia“ klientai pastebėjo, kad paskambinus į šios įmonės pagalbos centrą pastaruoju metu kartais itin ilgai reikia laukti sujungimo su žmogumi – štai vienas žmogus pateikė įrodymų, kad atsakymo laukė daugiau nei pusantros valandos, kitas informavo, kad ryšio su gyvu žmogumi laukė 18 minučių.

Įmonės atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis pripažino, kad tokia problema iš tiesų egzistuoja ir pateikė savo paaiškinimą. Anot jo, šią vasarą „Telia“ skambučių centras iš tiesų dirba maksimaliu pajėgumu ir didele apkrova, dėl kurios kartais dienos metu susidaro laukiančiųjų eilės. Kai kuriais atvejais – iki 50 procentų didesnės, nei įprastai.

Anot jo, pagrindinės padidėjusių srautų priežastys – vasarą vykdoma ne tik aktyvi paslaugų pardavimo kampanija, bet ir IT sistemų, technologijų bei planų atnaujinimo darbai, apie kuriuos įmonės klientai buvo iš anksto informuoti, tačiau net ir informuoti žmonės skambina į skambučių centrą pasitikslinti.

„Telia“ vartotojai skundžiasi: į pagalbos centrą prisiskambinti neįmanoma

„Pavyzdžiui, kokį išmaniosios televizijos (IPTV) planą ar technologiją rinktis uždaromos antžeminės skaitmeninės televizijos (DVB-T) klientams, koks mobiliojo ryšio planas labiausiai tinka žmonėms, kurie keičia senus mobiliojo ryšio planus be mobiliųjų duomenų, kaip atsinaujinti SIM kortelę su m. parašu, ar neužblokuos telefono liepos 25 dieną įsigaliojantis policijos nurodymas“, – rašė A. Stasiulaitis. Buvo klientų, kurie į „Telia“ aptarnavimo skyrių skambino ir dėl to, kad vykdomi verslo valdymo ir visos IT sistemos atnaujinimo darbai, dėl kurių keli procentai žmonių savitarnos svetainėje laikinai nematė dalies savo sąskaitų informacijos, pavyzdžiui – mokėtinos sumos, skolos arba turimų nuolaidų.

„Žmones esame informavę tiesiogiai, kad tikėtini nesklandumai yra tik laikini, jie bus automatiškai ištaisyti, dėl to jiems nereikia nieko daryti, tačiau klientai nori būti ramūs ir patys tuo įsitikinti“, – sakė A. Stasiulaitis.

Anot jo, vasarą padažnėja ir skambučiai klientų, kurie pamiršta susimokėti už paslaugas, o vėliau gavę sąskaitą už kelis mėnesius iš karto būna nustebę ir skambina pasitikrinti, ar „Telia“ nepadarė klaidos. „Telia“ skambučių centrai Lietuvoje veikia visą parą ir kasdien juose dirba 200 žmonių komanda, tačiau, jei dienos metu nemokamu klientų telefonu 1817 susidaro laukiančių eilė, didžiąją dalį klausimų galima bet kuriuo metu išspręsti ir „Telia“ savitarnoje, kur pateikiami atsakymai į klientams dažniausiai kylančius klausimus.

Taip pat daug klientų naudojasi savitarnos numeriu 1517, kur gali patogiai registruoti savo mokėjimą nelaukdami eilėje. A. Stasiulaitis informavo, kad po 17 val., klientų skambučių srautas paprastai gerokai sumažėja, tad vakare su įmonęs pagalbos centru susisiekti būna paprasčiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!