Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/63972/technologiju-kurejai-savaitgali-rinksis-i-ismaniojo-miesto-hackatona/spausdinti/

Technologijų kūrėjai savaitgalį rinksis į išmaniojo miesto „hackatoną“

Publikuota: 2018-06-13 11:03
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Jau šį savaitgalį, birželio 15–17 d. technologijų kūrėjai, inovatoriai, programuotojai kviečiami dalyvauti pirmajame išmaniojo miesto „hackatone“ „Ideas for Smart City“, kuris vyks „Vilnius Business Hive“ dirbtuvėse.

Trijų dienų trukmės renginyje dalyviai realiu metu kurs įkvepiančius išmaniuosius sprendimus, koncepcijas miestui. Tai gali būti produktų prototipai, įvairios mobiliosios programėlės, naujų paslaugų idėjos, grindžiamos išmaniosiomis technologijomis.

„Norime paskatinti technologijų entuziastus aktyviai veiklai. Vasara yra puikus metas generuoti naujas idėjas, o bendradarbiaujant ir dirbant komandose kyla netikėčiausių sumanymų, kurie gali tapti netgi nauju verslu ar produktu. Miestai nori inovacijų ir laukia kūrėjų idėjų“, – sako Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorius Kęstutis Šetkus.

Technologijų kūrėjai savaitgalį rinksis į išmaniojo miesto „hackatoną“

Tikimasi, kad ši analogų Lietuvoje neturinti iniciatyva padės sumanaus miesto idėjoms tapti realiais produktais ar paslaugomis, kurios bus realizuotos ir vertinamos ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.

„Tai – vienas iš pirmųjų išmaniojo miesto „hackatonų“ Baltijos šalyse. Lietuvos inovatoriai turi unikalią galimybę kartu per vieną savaitgalį idėjas paversti prototipais, o gal net galutiniais produktais. Vilnius – progresyvus miestas. Čia pritaikius dar daugiau inovatyvių sprendimų, visi gyvensime patogiau ir saugiau. Lietuvoje turime kelis šimtus startuolių, bet tik nedaugelis iš jų yra pateikę tokių technologinių sprendimų išmaniajam miestui, kurie galėtų būti taikomi „čia ir dabar“, – į renginį kviečia Marius Pereščius, vienas iš renginio organizatorių.

Suburtas komandas konsultuos patyrę mentoriai, dalyviai bus aprūpinti darbui reikalingomis medžiagomis ir priemonėmis, tokiomis kaip 3D spausdintuvai, elektronika, konstravimui reikalingi įrankiai.

Renginio metu geriausios idėjos bus įvertintos ir apdovanotos piniginiais prizais. Genialiausia idėja miestui sulauks 300 eurų vertės premijos, idėjos naudingumas ir praktinis pritaikymas mieste – 300 eurų, didžiausias progresas renginio metu – 300 eurų, 1–3 mėn. programa – rezultato užbaigimui.

Renginį organizuoja Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra, o iniciatyvą remia Ūkio ministerija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!