Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/63887/skelbiamas-sony-pasaulines-fotografijos-apdovanojimu-konkurso-startas/spausdinti/

Skelbiamas „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimų konkurso startas

Publikuota: 2018-06-05 11:49
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pasaulio fotografijos organizacija paskelbė 12-ųjų „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimų pradžią. Pažymint vienu iš svarbiausių pasaulinio mastu laikomo fotografijos konkurso startą, pristatyti „Sony“ stipendijų laimėtojai ir trys naujos 2019-ųjų konkurso kategorijos.

Kaip ir ankstesniais metais, fotografai iš viso pasaulio kviečiami teikti savo darbus keturiose skirtingose „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimų kategorijose – Profesionalų, Atvirojoje, Jaunimo ir Studentų. Profesionalų kategorijoje galima pateikti 5-10 darbų pagal 10 skirtingų temų; Atvirojoje kategorijoje ketinama išrinkti vieną geriausią darbą pagal kiekvieną iš 10 skirtingų temų; Jaunimo kategorijoje bus apdovanotas vienas geriausias 12–19 m. amžiaus fotografas, o Studentų kategorijoje – geriausias studentų fotografijos projektas. Tuo metu į Nacionalinį prizą galės pretenduoti fotografai iš atitinkamų šalių, kur bus įsteigta ši kategorija.

Be to, 2019-ųjų „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimuose atsiranda trys naujos temos. Profesionalų konkurse dalyvausiantys fotografai galės pateikti savo darbus pagal dvi naujas temas: reziumė ir dokumentikos. Pasirinkę reziumė temą fotografai turės pateikti darbus pagal iš anksto suformuluotą užduotį, o pirmosios užduoties tema yra tapatybė. Tuo metu dokumentikos temoje reikės pateikti darbus, kuriuose atsispindėtų faktinė informacija apie pasirinktą dalyką, leidžianti giliau pažvelgti į šiandienos aktualijas. Tikimasi, kad šios naujosios konkurso temos taps patrauklios platesniam fotografų ratui.

Nauja kūrybiško tema papildyta ir Atviroji kategorija, o temų rėmėjais šioje kategorijoje tapo startuolis „Culture Trip“ ir traukinių sistema „Eurostar“.

Studentų kategorijai darbus galima pateikti iki 2018 m. lapkričio 4 d., Jaunimo ir Atvirajai kategorijai – iki 2019 m. sausio 4 d., o Profesionalų kategorijai – iki kitų metų sausio 11 dienos. Su išsamiu konkurso ir kiekvienos kategorijos aprašymu galima susipažinti „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimų svetainėje: www.worldphoto.org/swpa.

Nugalėtojai kiekvienoje iš konkurso kategorijų bus apdovanoti „Sony“ skaitmenine technika. Be to, Metų fotografo titulo laimėtojui bus įteiktas 25 tūkst. JAV dolerių prizas, o geriausios Atvirosios kategorijos nuotraukos autorius pelnys 5 tūkst. JAV dolerių prizą. Visų laimėjusių ir nominuotų fotografų darbai bus eksponuojami kasmetėje „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimų parodoje Londone, kuri vėliau apkeliaus įvairias šalis. Nugalėję kadrai bus įtraukti į specialų apdovanojimų albumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!