Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/63407/dirbtinis-intelektas-europos-komisija-skatina-investicijas-ir-nustato-etikos-gaires/spausdinti/

Dirbtinis intelektas. Europos Komisija skatina investicijas ir nustato etikos gaires

Publikuota: 2018-04-26 09:18
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Siekiant padidinti Europos konkurencingumą dirbtinio intelekto (DI) srityje, Europos Komisija siūlo imtis veiksmų trimis kryptimis, kad būtų didinamos viešosios ir privačiosios investicijos į DI, pasirengta socialiniams ir ekonominiams pokyčiams ir užtikrinta tinkama etikos ir teisinė sistema:

1. Remdama viešojo ir privataus sektorių pastangas padidinti investicijas į DI mokslinius tyrimus ir inovacijas Europos Komisija didina savo investicijas pagal ES mokslinių tyrimų ir inovacijų programą „Horizontas 2020“ iki 1,5 mlrd. EUR 2018–2020 m.

2. Su dirbtinio intelekto plėtra bus sukurta daug naujų darbo vietų, kitos išnyks, o dauguma bus pertvarkytos. Todėl Europos Komisija ragina valstybes nares modernizuoti savo švietimo ir mokymo sistemas ir padėti asmenims prisitaikyti prie pokyčių darbo rinkoje pasinaudojant Europos socialinių teisių ramsčiu.

3. Iki 2018 m. pabaigos Europos Komisija pateiks DI plėtros etikos gaires, paremtas Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartija; jose bus atsižvelgiama į tokius principus kaip duomenų apsauga ir skaidrumas, ir jas rengiant bus remiamasi Europos mokslo ir naujųjų technologijų etikos grupės darbu. Siekdama padėti rengti šias gaires, Europos Komisija suburs visus susijusius Europos DI sąjungos suinteresuotuosius subjektus.

Europos Komisija kartu su valstybėmis narėmis pradės rengti ir iki metų pabaigos parengs suderintą DI planą. Pagrindiniai tikslai – kuo labiau padidinti investicijų poveikį ES ir valstybių narių lygmeniu, skatinti bendradarbiavimą visoje ES, dalytis gerąja patirtimi ir numatyti tolesnius bendrus veiksmus, kad būtų užtikrintas ES konkurencingumas šioje srityje. Be to, Europos strateginių investicijų fondo lėšomis įmonėms ir startuoliams bus teikiama papildoma parama, kad jos galėtų investuoti į DI.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!