Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/63259/konferencija-kaune-suburs-bio-pramones-atstovus-naujoms-galimybems-ir-diskusijoms/spausdinti/

Konferencija Kaune suburs bio-pramonės atstovus naujoms galimybėms ir diskusijoms

Publikuota: 2018-04-13 14:20
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien vis daugiau dėmesio skiriama aplinkai, kurioje gyvename dirbame bei leidžiame laisvalaikį. Siekiama, kad ši būtų kuo natūralesnė ir švaresnė. Tad įvairių pramonės sričių atstovai vis dažniau renkasi „žaliąsias“ technologijas, Europoje pradedama plėtoti bio-pramonė, kuri apima atsinaujinančių žaliavų gamybą bei pastarųjų perdirbimą. Bio-pramonės gamintojų ir vartotojų pagrindinis tikslas – sukurti gamtai nekenksmingą aplinką. Būdų kurti tokią aplinką yra daugybė: atsinaujinanti energetika, atliekų perdirbimas, nuotekų valymas, vandens gerinimas ir dar daugybė kitų.

Kiekviena vystoma sritis yra svarbi, kad jos būtų dar populiaresnės versle ir pramonėje Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) balandžio 19 d. 10 val. organizuoja konferenciją Kaune „Bio-pramonės bendroji iniciatyva“, kuri vyks Žalgirio arenos konferencijų salėje „Sala“. Renginio tikslas – skatinti Lietuvos atstovų dalyvavimą ES mokslinių tyrimų ir inovacijų programoje „Horizontas 2020“ (H2020) bei pristatyti Europoje plačiai žinomą viešojo ir privataus sektorių partnerystę „Bio-pramonės bendroji iniciatyva“ (angl. Bio-based Industries Joint Undertaking, BBI JU). Renginio metu bus galimybė išgirsti apie šios iniciatyvos 2018 m. darbo programą, pagrindines paraiškų rengimo ir vertinimo taisykles.

Bio-pramonės bendroji iniciatyva apima viešojo ir privataus sektorių bendradarbiavimą, kuriuo siekiama didinti investicijas į tvaraus bio-pramonės sektoriaus plėtrą Europoje. Šios investicijos orientuotos, ne tik į finansinę gerovę, taip pat svarbi socialinė ir gamtosauginė nauda. Tuo pačiu siekiama didinti Europos konkurencingumą vykdant mokslinius tyrimus, kuriant ir diegiant bio-pramonės naujus produktus.

Renginio metu 2018 m. kvietimo tematikas pristatys bei paraiškų rengimo, teikimo ir vertinimo procesą paaiškins ilgametę darbo patirtį turinti šios iniciatyvos atstovė Pilar Llorente. Kviestiniai svečiai, projekto „US4GreenChem“ koordinatorius Fabio Pereira (Vokietija) bei šio konsorciumo vienas dalyvių prof. habil. dr. Saulius Grigiškis (Lietuva), renginyje dalinsis gerąja patirtimi bei pristatys savo sėkmės istoriją. Apie koordinavimo ir paramos projektą „Pilots4U“ informaciją pateiks dr. Frederik De Bruyn (Belgija) bei pakvies Europos biotechnologijų pramonės atstovus diskusijai apie atviros prieigos bandomąją ir demonstracinę infrastruktūrą. Lietuvos bio-pramonės naujoves, esamus iššūkius ir siekius apžvelgs AB „AUGA Group“ verslo plėtros ir inovacijų vadovas Albinas Zakarauskas.

MITA teikiamas nemokamas konsultacijas H2020 paraiškų rengėjams pristatys nacionalinė atstovė (Bio-NCP) dr. Edita Bagdonaitė. MITA atstovai gali padėti visuose paraiškos rengimo žingsniuose: pakonsultuoti, kaip pasirinkti tinkamą Bio-pramonės bendrosios iniciatyvos kvietimo temą, kaip surasti partnerius, atlikti paraiškos pirminio ir galutinio variantų patikrinimą (ang. k. pre-reading), patarti kaip tobulinti paraišką. MITA atstovė Daiva Keršienė informuos apie partnerių paieškos galimybes įmonėms.

Nors renginys orientuotas į bio-pramonės viešojo ir privataus sektoriaus atstovus, laukiami visi besidomintys bio-pramone, jos galimybėmis bei MITA siūlomomis priemonėmis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!