Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/63235/55-proc-poru-pykstasi-del-per-daznai-naudojamu-ismaniuju-irenginiu/spausdinti/

55 proc. porų pykstasi dėl per dažnai naudojamų išmaniųjų įrenginių

Publikuota: 2018-04-11 17:30
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandienos skaitmeniniame pasaulyje tapo įprasta, kad poros palaiko ryšį per įvairius elektroninius įrenginius. Tačiau, remiantis naujausio „Kaspersky Lab“ tyrimo duomenimis, „elektroninė meilė“ turi ne tik privalumų, bet ir trūkumų į kuriuos reikėtų atsižvelgti.

Pavyzdžiui, 55 % porų teigė apie pernelyg dažną išmaniųjų prietaisų naudojimą, pabrėždami, kad nors prietaisai padeda susieti poras, jie taip pat gali jas išskirti ar kelti pavojų santykiams.

Šiais laikais daugelis žmonių pasikliauna įrenginiais, kad palaikytų ryšį su draugais ir šeima, tas pats pasakytina ir apie antrąją pusę turinčius asmenis. Iš tikrųjų poros šiandien dažnai naudoja įrenginius ir internetinių pranešimų programėles, kad sustiprintų savo santykius: 8 iš 10 žmonių su savo partneriais visada palaiko ryšį internete, o 62 % sutinka, kad bendravimas per prietaisus ir internetą padeda jiems jaustis arčiau savo partnerio, ypač tiems, kurie susitikinėja, bet dar negyvena kartu (75 %).

Šis skaitmeninis atsidavimas taip pat apima ir bendrus įrenginius, nes 53 % žmonių sako, kad jų santykiai pagerėjo, kai jie su savo partneriais pradėjo dalintis internetine veikla, pvz., paskyromis ir įrenginiais. Akivaizdu, kad įrenginių naudojimas teikia daug naudingų rezultatų, tačiau yra ir tam tikrų neigiamų aspektų į kuriuos reikėtų atsižvelgti. Tyrimas parodė, kad prietaisų naudojimas taip pat gali paskatinti artimų žmonių argumentus apie įvairias su įrenginiais susijusias problemas, pvz., per dažną jų naudojimą ar su kibernetiniu saugumu susijusius incidentus.

Pavyzdžiui, 51 % teigė susipykę dėl prietaisų naudojimo vakarienės ar pokalbio metu. Be to, daugiau nei pusė (55 %) žmonių ginčijasi su savo partneriu dėl per dažnai naudojamų įrenginių. Šis skaičius padidėja (58 %) tarp kartu gyvenančių porų, palyginti su 49 % tų, kurie susitikinėja, bet gyvena atskirai. Tai rodo, kad žmonėms nepatinka jaustis nepastebėtiems ir būdami kartu jie nori, kad jų partneriai savo dėmesį skirtų būtent jiems.

Tačiau pernelyg didelis įrenginio naudojimas nėra vienintelis dalykas, dėl kurio poros ginčijasi. Prieiga prie įrenginių taip pat sukelia tam tikrų problemų. Ketvirtadalis (25 %) susipyksta dėl to, kurio eilė naudotis įrenginiu, problemų iškyla ir tada, kai antra pusė pamiršta įkrauti įrenginį (45 %) ar kai įrenginys pametamas (28 %).

Žinoma, reikia apsvarstyti ir kibernetinio saugumo klausimus. Beveik ketvirtadalis (24 %) porų teigė, kad susiginčijo po to, kai antra pusė užsikrėtė prietaisą kenkėjiškomis programomis, o 19 % susivaidijo po to, kai partneris internete per klaidą arba dėl kenkėjiškų programų neteko pinigų. Kaip ir tikėjomės, poroms, kurios dalijasi įrenginiais, iškyla daug didesnė tikimybė susipykti dėl anksčiau paminėtų priežasčių, o tai tik parodo, kaip šiais laikais išmanieji įrenginiai gali būti ne tik draugai, bet ir priešai.

Kadangi dabar žmonės praleidžia tiek daug laiko internete, o kibernetinio saugumo problemos tampa vis labiau paplitusios, jie turi užsitikrinti, kad yra apsaugoti nuo naujausių kibernetinių grėsmių. Vienas iš būdų – saugumo priemonės, tokios kaip „Kaspersky Total Security“. Tai daugiafunkcinis sprendimas, kuris vienu metu gali apsaugoti žmonių skaitmeninius gyvenimus net keliuose įrenginiuose. Tai leidžia poroms bendrauti tarpusavyje nesijaudinant, kad kenkėjiškos programos pažeis jų įrenginius ar, kad jų asmeniniai duomenys pateks į netinkamas rankas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!