Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/63193/turtuolio-r-bransono-kompanija-isbande-erdvelaivi-busimiems-kosmoso-turistams/spausdinti/

Turtuolio R. Bransono kompanija išbandė erdvėlaivį būsimiems kosmoso turistams

Publikuota: 2018-04-09 11:12
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT TV naujienų tarnyba, LRT.lt

Masinis kosminis turizmas, ar bent jau skrydžiai į kosmosą turtuoliams netrukus taps realybe. Britų milijardieriaus Richardo Bransono kosminė kompanija „Virgin Galactic“ jau išbandė naujos kartos daugiavietį turistinį erdvėlaivį.

Pirmą kartą naujasis kompanijos „Virgin Galactic“ erdvėlaivis skrydžio metu įjungė pagrindinį raketinį variklį ir beveik išlėkė už atmosferos ribų.

Milijardieriaus R. Brensono projektas – panaudoti specialų lėktuvą, kuris iškeltų kietojo kuro varikliu varomą erdvėlaivį į 15 kilometrų aukštį ir iš ten paleisti jį kosmosą – patyrė nesėkmę 2014-aisiais, kai dėl per anksti įsijungusių stabilizatorių erdvėlaivis subyrėjo ir žuvo vienas jo pilotų.

Dabar buvo išbandytas naujas daugiavietis erdvėlaivis, pavadintas „Unity“ („Vienybė“). Po finalinių bandymų serijos R. Bransonas pats planuoja paskraidyti tokiu erdvėlaiviu, o kitiems bilietai kainuos apie 200 tūkstančių dolerių.

Už šiuos pinigus kosmoso turistai pakils į viršų daugiau kaip 100 kilometrų, ten nesvarumo būsenoje pamatys juodą žvaigždėtą dangų ir Žemės horizontą. Kol kas „Unity“ skrido be žmonių, bet tai nesutrukdė sėkmingai sugrąžinti erdvėlaivio į į specialų oro uostą – kosmodromą Mohavės dykumoje Kalifornijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!