Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/62898/skaitmeniniu-technologiju-klasteris-bendradarbiaus-su-partneriais-is-ukrainos/spausdinti/

Skaitmeninių technologijų klasteris bendradarbiaus su partneriais iš Ukrainos

Publikuota: 2018-03-13 10:07
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Praeitą savaitę, kovo 6–7 d. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) organizavo Lietuvos delegacijos vizitą į Ukrainą, kurią sudarė mokslo ir verslo atstovai. Vizito metu Skaitmeninių technologijų klasteris pasirašė ketinimus bendradarbiauti kibernetinio saugumo srityje su Ukrainos partneriais iš Černigovo ir Kijevo miestų.

„Vizitas buvo sėkmingas mūsų klasterio nariams. Užmezgėme daug naujų kontaktų, pasirašėme susitarimus bendradarbiauti su Kijevo ir Černigovo IT klasteriais, taip pat Černigovo technologijų universitetu, Ukrainos gynybos ir saugumo ir pramonės asociacija. Ateityje tikimės vystyti aktualias technologijas, dalintis gerąja praktika“, – sako Tomas Vileikis, Skaitmeninių technologijų klasterio atstovas.

Buvo sutarta dėl naujų narių įtraukimo į klasterių veiklas tiek iš Lietuvos, tiek iš Ukrainos pusės. Anot T.Vileikio, pagal vieną iš susitarimų su Černigovo partneriais, jiems neatlygintinai suteikiamos net 2 aukštų patalpos naujame verslo centre, kuriose galės vykdyti veiklą. Susitarta ir dėl bendrų renginių bei jų finansavimo šaltinių.

„Kartu su partneriais planuojame kurti virtualios realybės, procesų automatizavimo ir valstybės institucijų integracijos produktus, kurie ypač aktualūs kritinės infrastruktūros ir energetinio saugumo srityse. Matome Ukrainą kaip potencialią rinką. Siūlome inovatyvius sprendimus, kurie šiandien neturi analogų Lietuvoje, tuo labiau Ukrainoje, kuri tik pradeda žengti pirmuosius žingsnius mūsų jau ganėtinai gerai ištirtose srityse“, – sako Tomas Vileikis.

Anot T.Vileikio, panaudojant bendrus resursus ir kompetencijas, bus galima stipriai pagreitinti produktų pritaikymą Ukrainos rinkoje ir modernizuoti kritines infrastruktūros komponentes. Tai naudinga abiem pusėms. Lietuvos įmonėms atsiveria milžiniškos galimybės pasiūlyti produktus daugiau nei 10 kartų didesnei rinkai. „Jau dabar gavome preliminarius užsakymus, kuriems ruošiame technines specifikacijas. Tikimės, kad partnerystė išsivystys į daug didesnius projektus ateityje“, – teigia jis.

„Šiandien kibernetinio saugumo užtikrinimas yra labai aktualus tiek Europoje, tiek visame pasaulyje. Šioje srityje skatiname verslą tarptautiniu mastu vykdyti bendrus projektus tokiose ES programose kaip „Horizontas 2020“. Tikimės, kad bendri projektai paskatins inovacijų kūrimą bei stiprins Lietuvos verslo konkurencingumą“, – sako Viktorija Bražiūnaitė, MITA Tarptautinių programų specialistė, H2020 saugumo srities nacionalinė atstovė.

Šio vizito pagrindinis renginys buvo MITA organizuotas informacinių ir ryšių technologijų inovacijų forumas („ICT Innovation Forum: Lithuania - Ukraine“) Kijeve, kurio metu vyko mokslo ir verslo tarptautinė kontaktų mugė, buvo organizuojami B2B susitikimai.

Lietuvos delegacijos vizitą ir renginį padėjo organizuoti Lietuvos Respublikos ambasada Ukrainoje, Kijevo prekybos rūmai, Černigovo informacinių technologijų klasteris ir kiti partneriai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!