Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/62722/prasideda-baltijos-e-sporto-lygos-varzybos/spausdinti/

Prasideda Baltijos e. sporto lygos varžybos

Publikuota: 2018-02-26 11:37
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vasario 26 dieną, 19:00 prasidės Baltijos e. sporto lygos varžybos, kurių tiesioginę transliaciją, su gerai žinomų komentatorių pagalba, bus galima žiūrėti internetu. Šiandien taip pat prasideda bilietų pardavimas į miesto kultūros ir e. sporto festivalį „HyperTown“. Gegužės 26–27 dienomis šis festivalis Rygoje suburs daugiau kaip tūkstantį dalyvių, o geriausios lygos komandos susitiks finalinėse kovose. Varžybų tiesioginę transliaciją galima stebėti svetainėje besl.pro.

Pirmame sezone kiekvienos darbo dienos vakarą, devynias savaites iš eilės Baltijos šalių komandos internete kovos dviejose disciplinose – „Counter-Strike: Global Offensive“ (CS:GO) ir „League of Legends“ (LoL). Tiesioginės transliacijos metu vykstančias varžybas anglų kalba komentuos žinomas e. sporto disciplinų komentatorius Renars Dzintars ir Bruno Gailitis (CS:GO), bei Eriks Spure ir Krister Odzins (LoL). Geriausios sezono komandos prieš tūkstančius žiūrovų susitiks lygos finale miesto kultūros ir e. sporto festivalyje „HyperTown Ryga“, kuris suburs ne tik e. sporto, bet ir kitus šiuolaikiškos populiariosios kultūros gerbėjus.

„HyperTown Ryga“ festivalyje pasitelkiant parodos elementus bus galima patirti ir išgyventi įvairias šiuolaikiškos populiariosios kultūros dalis – nuo e. sporto turnyrų, grafiti sesijų, cosplay šou, kas suteiks progą tapti žinomais ir mėgiamais personažais bei sudalyvauti lėlių konkurse, iki diskusijų apie varžybų plėtrą, strimerių varžybas, technologijų naujienų – VR, robotų technika, konsolių varžybos ir daug kas kita.

Per mėnesį iš visų trijų Baltijos šalių buvo sulaukta daugiau negu 70 komandų pareiškimų su prašymu dalyvauti Baltijos e. sporto lygoje, tačiau tiktai 20 iš jų gavo pakvietimus dalyvauti pirmame Baltijos e. sporto Lygos sezone. CS:GO pradės keturios Latvijos komandos, trys Latvijos ir trys Lietuvos komandos, tuo tarpu LoL – penkios Latvijos komandos, keturios – Lietuvos ir viena Estijos komanda. Kiekvienoje disciplinoje dalyvauja 10 komandų, ir pretenduoja į bendrą prizinį 10 500 eurų fondą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!