Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/ivykiai/62623/istorinis-ivykis-lietuvos-moksleiviai-susisieke-su-tks-astronautu/spausdinti/

Istorinis įvykis: Lietuvos moksleiviai susisiekė su TKS astronautu

Publikuota: 2018-02-14 18:54
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: LRT.lt

Minėdamos Lietuvos nepriklausomybės šimtmetį Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazija ir progimnazija trečiadienį sukūrė tiltą su kosmosu. Lietuvos moksleiviai užmezgė tiesioginį ryšį su Tarptautinės kosminės stoties (TKS) astronautu.

Šiuo metu kosminėje stotyje dirba 54-oji ekspedicija. Naudodami savo sukonstruotą techniką, abiejų mokyklų mokiniai 14.00 val. prasidėjusiame renginyje susisiekė su NASA astronautu amerikiečiu Josephu Michaeliu Acaba. Moksleiviai domėjosi, ar J. M. Acaba gali matyti Lietuvą iš TKS, į kurią planetą jis norėtų nuskristi, jei galėtų. Taip pat pagal kurią laiko juostą TKS astronautai švenčia Naujuosius metus ir kt. Greitai keisdamiesi vietomis moksleiviai astronautui uždavė 20 klausimų. Sulaukę atsakymų moksleiviai dėkojo TKS astronautui ir sukėlė jam didžiules ovacijas.

Tai buvo pirmasis toks projektas Lietuvos istorijoje.

Transliacijos įrašas čia:

Abiejų švietimo įstaigų moksleiviai pirmadienį jau bandė susisiekti su TKS, tačiau dėl nesusikalbėjimo su NASA pirmasis moksleivių bandymas susisiekti buvo nesėkmingas.

Projektas „Tiltas tarp Lietuvos ir kosmoso“ vykdomas kartu su Vilniaus universiteto Radijo klubu ir Lietuvos radijo mėgėjų draugija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!